Florentina Opriş este la cură de detoxifiere

6 mai 2017 19:33   Vedete românești
Ultima actualizare:

Nu e primăvară în care Florentina Opriş să nu ţină una sau chiar două cure de detoxifiere. Le aşteaptă cu mare plăcere pentru că ştie să-şi prepare tot felul de reţete ingenioase şi rapide pe bază de fructe, legume şi cereale. Ne-a dezvăluit şi nouă câteva dintre secretele ei.

Stilul alimentar al Florentinei Opriş a fost dintotdeauna sănătos, echilibrat, bazat pe fructe, legume şi cereale. Este aşa nu pentru că “trebuie”, pentru că şi-ar impune să se abţină de la alimente “interzise”, ci deoarece şi-a obişnuit organismul cu genul acesta de mâncăruri. “Eu nu poftesc la fast-food, la sosuri grele, la carne... pur şi simplu nu-mi cere organismul”, explică ea. 

În aceste condiţii, curele de detoxifiere sunt foarte uşor de ţinut şi constau în consumarea mai multor verdeţuri de sezon. Spanacul, leurda, ştevia, pătrunjelul, ceapa verde, ridichile, salata verde, căpşunele sunt nelipsite acum, din bucătăria Florentinei. Micul dejun e compus din ovăz înmuiat în apă, cu seminţe de dovleac. Mulţi cu siguranţă ar strâmba din nas la asemenea combinaţie, însă ei îi place mult gustul. La prânz mănâncă supe sau ciorbe cu verdeţuri  din belşug în care pune, în loc de orez, hrişcă. Gustarea este compusă doar din fructe, iar seara  îşi face salată cu multe frunze proaspete, alături de somon sau ton şi de pâine prăjită. Orezul cu mazăre, piureul cu spanac, humusul sau cartofii “prăjiţi” fără ulei, la un aparat special, sunt mâncăruri mai consistente pe care şi le prepară extrem de rapid. “Sunt adepta reţetelor simple şi sănătoase. Nu petrec mai mult de 20 de minute în bucătărie, iar preparatele sunt delicioase”, mai spune prezentatoarea emisiunii “Sport, dietă şi o vedetă” de la Kanal D.

Consumul de apă e foarte important, mai ales în perioada de detoxifiere. Bea câte un pahar la începutul fiecărei mese, îşi face multe ceaiuri, dar şi un suc de pătrunjel, care are un efect intens de curăţare a organismului. În plus, încearcă să se odihnească mai mult, să evite stresul, să respire aer curat şi să facă sport în natură. “Cura mea de detoxifiere durează două săptămâni. La sfârşitul ei, mă simt mai uşoară, mai energică şi, poate, cu 2 kilograme în minus. Pielea are şi ea alt tonus, iar tenul e mai strălucitor”, ne asigură Florentina.

Sucul de pătrunjel, cel mai bun detoxifiant

Ai nevoie doar de o legătură de pătrunjel şi de un pahar mare de apă. Se amestecă bine în blender până rezultă un suc verde, cu al cărui gust te poţi obişnui rapid. Are efect laxativ, e un detoxifiant puternic şi curăţă foarte bine organismul, îl alcalinizează şi îl energizează. De asemenea, e bun pentru ficat şi pentru bilă. “Se bea dimineaţa, pe stomacul gol, sau după masa de prânz, pentru că ajută digestia. În această perioadă, eu beau două sucuri de pătrunjel pe zi”, spune Florentina.

Piureul de spanac, gata în aproximativ 20 de minute

La sucul verde de pătrunjel al Florentinei “se asortează” o mâncare în acelaşi ton – piureul de spanac. Ai nevoie tot de două ingrediente: cartofi şi spanac. Primii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert. Când sunt gata, se scurg şi se mixează în blender cu frunze de spanac proaspăt. Se condimentează cu sare şi piper după gust. Este o masă uşoară, săracă în calorii, dar săţioasă şi vitaminizantă.

Mai multe