Florentina Opriş găteşte supă în 15 minute
Florentina Opriş consideră că o mâncare, cu cât stă mai mult pe foc, cu atât îşi pierde din proprietăţi. Din acest motiv, ea nu găteşte elaborat, ci este adepta preparatelor simple, rapide, gustoase şi sănătoase.
Să faci o supă-cremă de legume în doar 15 minute poate fi considerat un record în materie de gătit. Dar iată că se poate. Florentina Opriş a folosit dovleacul ca ingredient de bază, doar acum este sezonul lui.
„Supa-cremă de dovleac este preferata mea, toamna. E vitaminizantă, conţine beta-caroten, energizează organismul şi, pe cât este de săţioasă, pe atât e de săracă în calorii. O porţie conţine doar 100 de calorii. Eu o mănânc seara”, spune prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă şi o vedetă” de la Kanal D (sâmbătă, ora 10.00).
De altfel, recunoaşte că în această perioadă îi plac mult supele-creme de toate felurile (de linte, năut, legume), pentru consistenţa lor. „Doar aşa ceva aş mânca acum pentru că simt nevoia de lichide calde, consistente, iar după ciorbele clasice nu mă dau în vânt”, spune Florentina. În afară de aceste supe, frigiderul ei e plin acum cu tot felul de legume şi fructe de toamnă. Dimineaţa mănâncă struguri şi nuci sau gutui şi prune, de la prânz nu-i lipseşte salata verde, iar desertul preferat constă în mere coapte cu nucă.
„Mic dejun cu fructe am în trei zile pe săptămână. De 1-2 ori îmi mai fac omletă şi clătite cu dulceaţă de prune, în rest mănânc fulgi de ovăz cu apă. Nu îmi place laptele şi iaurtul, prefer să combin fulgii cu apă ca să le simt mai bine gustul. Mie îmi place mult. Pentru prânz, îmi mai fac mămăliguţă cu brânză sau cu peşte şi cartofi la aparatul cu aer cald, care capătă gust de cartofi prăjiţi, numai că nu conţin ulei”, ne exemplifică prezentatoarea. După cum vedeţi, numai preparate uşoare, care nu o ţin în bucătărie mai mult de 15-20 de minute.
„Eu consider că o mâncare, cu cât este mai mult gătită, cu atât îşi pierde din proprietăţi. Din acest motiv, nu gătesc elaborat. Ce îmi fac eu, acasă, e gustos, sănătos şi uşor de preparat”.
Supă-cremă de dovleac
La acest fel de mâncare, Florentina a folosit 300 g de dovleac crud, curăţat şi tăiat cubuleţe, doi cartofi, o ceapă, 1 litru de apă, sare, piper, ulei şi seminţe de dovleac. A pus în apă toate legumele în acelaşi timp, le-a lăsat puţin să fiarbă, apoi le-a pasat şi a adăugat condimentele, după gust. Seminţele de dovleac se pun în farfurie la sfârşit, în loc de crutoane. Totul e gata în 15 minute, pentru că legumele fierb destul de repede.