Florentina Opriş, pe urmele Juliei Roberts, în Bali

28 iulie 2018 20:33   Vedete românești
Ultima actualizare:

După călătorii iniţiatice în Tibet, certificări yoga, meditaţie, tehnici de respiraţie şi o experienţă de 30 de ani de stil de viaţă sănătos, Florentina Opriş a primit lecţia vieţii ei în Bali, Indonezia. A păşit pe aceeaşi plajă pe care Julia Roberts a filmat „Eat, pray, love” (n.r. „Mănâncă, roagă-te, iubeşte”) şi, la fel ca personajul din film, a simţit că s-a regăsit.

Prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă şi o vedetă” de la Kanal D şi-a dorit dintotdeauna să ajungă în acele locuri paradiziace. A reuşit abia acum, la 50 de ani, într-o frumoasă zi de iulie. „Am plecat într-un periplu de două săptămâni alături de trei prietene. Am gândit această călătorie ca una de suflet. În fiecare zi făceam yoga, meditaţii, masaj. Am mers în orezării, am văzut temple, am fost la un vraci care mi-a spus că am o capacitate mare de a face oamenii să mă urmeze şi că şi eu sunt un vraci de suflete. O să povestesc în următoarea mea carte ce am trăit acolo”, promite Florentina Opriş. A stat într-un resort elegant, cu personal prietenos. În fiecare zi primea două flori de la ghidul lor, aflând că numărul doi reprezintă echilibrul. A făcut parasailing, rafting, scufundări în Oceanul Indian, a închiriat o maşină, împreună cu cele trei prietene, şi zilnic explora  câte ceva. Nu putea rata plaja pe care Julia Roberts a filmat în „Mănâncă, roagă-te, iubeşte” (2010) şi parcă şi ea a simţit că se regăseşte. „Acolo, în Bali, am avut senzaţia că fiecare celulă a mea se umple de iubire. Acea iubire pură, dezinteresată, fără aşteptări, pentru tot ce mă înconjoară. A fost un sentiment plăcut şi înălţător, mai ales pe plajă”, mai spune prezentatoarea tv. 

Şi experienţa culinară a fost deosebită. Zilnic a mâncat nucă de cocos proaspăt culeasă din copac, orezul parcă avea alt gust, fructele exotice erau delicioase. Într-una din zile a fost la o plantaţie de cafea. Nu orice cafea, ci luwak coffee, considerată a fi cea mai scumpă cafea din lume. „Ce o face deosebită? Păi boabele verzi sunt consumate de un animal numit luwak, care le digeră şi le elimină prin excrementele, apoi sunt adunate, curăţate cu grijă şi măcinate. E un produs de lux, pe pieţele din vest se vinde cu sute de euro kilogramul. Am avut ocazia să gust un bob de cafea, avea o aromă dulceag-amăruie”, explică Florentina. 

S-a întors odihnită, relaxată, plină de amintiri frumoase. „A fost chiar o călătorie pe sufletul meu”, spune ea. A mai stat o săptămână acasă, în Bucureşti, pentru ca apoi să plece într-o altă vacanţă, pe o insulă din Europa.  

Mai multe