Florin Busuioc, pe scena din Craiova. Medicii care l-au salvat, printre spectatori

12 iunie 2019 12:27   Vedete românești
Ultima actualizare:

Florin Busuioc s-a întors pe scenă marți, 11 iunie, chiar în orașul unde a privit moartea în ochi, în urmă cu șapte luni. Actorul a jucat în piesa ”Central park”, la Teatrul Marin Sorescu, iar printre spectatori s-au aflat și cadrele medicle care i-au salvat viața la începutul lunii noiembrie.

Florin Busuioc a urcat pe scena Teatrului Marin Sorescu din Craiova cu piesa ”Central Park”, marţi, 11 iunie. La finalul spectacolului, impresarul Gheorghe Vlad i-a spus lui Busuioc să le mulţumească celor care i-au salvat viaţa și care se aflau în sală. "Când l-am auzit pe impresar că în sală sunt toţi cei care au ajutat la salvarea mea, i-am zis «aoleu, nu se poate» şi chiar mi-a venit să plâng. Aveam lacrimi în ochi când le-am mulţumit. M-am simţit foarte emoţionat, foarte emoţionat, nu emoţionat, foarte emoţionat. Şi am văzut şi în ochii lor emoţie, ceea ce m-a făcut să-mi dau seama că sunt totuşi destul de iubit, cumva. Asta s-a văzut şi atunci când am avut problema, toată lumea mi-a scris mesaje de încurajare. A fost magic, mă bucur că am putut să le mulţumesc tuturor pentru tot ce au făcut", a declarat actorul, transmite Adevarul.ro.

Florin Busuioc a stat faţă în faţă cu întreaga echipă de medici, asistenţi, infirmieri şi brancardieri care a intervenit pe data de 6 noiembrie 2018 când a suferit infarctul. Primii cărora le-a strâns mâna au fost medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, doctorii care au venit de acasă şi intrat în sala de operaţie ca să-i monteze un stent.Lângă actor s-a aflat și Bogdan Talaşman, cel care a intervenit după ce Busuioc s-a prăbușit la pământ. "El este cel care mi-a rupt 5 coaste, dar bine a făcut. Acum mă simt minunat. Datorită vouă sunt acum aici. Vă mulţumesc din suflet", a spus Florin Busuioc.

Citește și:

El i-a salvat viața lui Forin Busuioc înainte să sosească echipajul SMURD

VIDEO Cum se simte Florin Busuioc după ce a fost operat la inimă. Declaraţii în exclusivitate de la medicul care l-a salvat

Florin Busuioc, operat la Craiova, apoi transferat la București

Florin Busuioc a făcut infarct în noiembrie anul trecut, în holul Filarmonicii Oltenia la scurt timp după ultimele aplauze de la piesa ”Central Park”. Actorul a fost transferat imediat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a început o luptă contra-cronometru pentru salvarea lui. Cum Busu a mai făcut trei atacuri de cord la spital, iar șeful secției de cardiologie intervențională, renovată la cele mai noi standarde, dar lipsită de personal, nu răspundea la telefon, managerul spitalului a dat undă verde unei echipe formate din doi medici tineri pentru a-l opera pe Busu. Actorului i-a fost montat un stent, procedură care i-a salvat viața. A doua zi, Busu a fost transferat la București.

Mai multe