Florin Călinescu, mărturisire dureroasă. „La cât e înmormântarea? La 1?”

17 februarie 2017 22:04   Vedete românești
Ultima actualizare:

A început sezonul al șaptelea al competiției „Românii au talent”. Vineri, 14 februarie, a fost difuzat primul episod al acestui sezon și după cum era de așteptat, a fost plin de surprize.

Deși un concurent i-a impresionat pe jurați prin dansul său, Mihaela Rădulescu a observat în ochii tânărului foarte multă tristețe. Cu toții și-au dat seama că talentatul dansator a trecut printr-o suferință care l-a marcat, dar l-a și ajutat să se perfecționeze.

Florin Călinescu a intervenit și a încercat să-l facă pe participant să înțeleagă că dramele personale nu au nicio legătură cu reprezentația de pe scenă și nu trebuie să se lase distras de acestea. Actorul s-a dat pe sine ca exemplu, știind foarte bine ce înseamnă să pierzi niște persoane dragi din viața ta, dar cariera să te oblige să-ți asunzi suferința.

A învățat această lecție dură atunci când era actor la teatru, iar directorul nu i-a luat în seama drama prin care tocmai trecea, fiind în pragul unui spectacol. „La cât e înmormântarea? La 1.00? e ok, spectacolul e la 7.00, poți să vii”, l-a parafrazat Florin Călinescu pe fostul său director de teatru.

Florin Călinescu a trecut prin două drame care l-au marcat

În 2012, Florin Călinescu și-a pierdut fiul cel mic, Luca, pe care l-a găsit spânzurat într-o cameră de hotel din Praga. A fost o a doua grea lovitură după ce în urmă cu șapte ani îi murise și soția. Nu se știe nici până azi care a fost motivul care l-a îndemnat pe Luca să recurgă la un asemenea gest extrem, dar tatăl său a fost dărâmat de durere. „De când a fost anunţat de tragedie, Florin Călinescu nu mai e om. Stă în grădină, pe o bancă, şi repetă întruna «Nu înţeleg. Nu înţeleg de ce»", declaraseră atunci apropiații lui Florin Călinescu.

Mai multe