Florin Piersic, în doliu după moartea primei soții: «Nu pot să spun ce e în sufletul meu»

14 mai 2017 20:55   Vedete românești
Ultima actualizare:

Clipe grele pentru Florin Piersic, după ce prima sa soţie a încetat din viaţă. Tatiana Iekel, actriţă la Teatrul Mic din Bucureşti, s-a stins la vârsta de 84 de ani, după o lungă luptă cu boala. Artistul nu şi-a putut lua ”adio”, pentru că avea spectacol, însă a ţinut un moment de reculegere, chiar pe scenă.

O viaţă întreagă şi-a dedicat-o scenei şi a jucat peste 84 de roluri la Teatrul Mic din Bucureşti. Tot pe scenă l-a cunoscut şi pe Florin Piersic, cel care avea să-i devină soţ în 1960, pe când avea 27 de ani. Duminică, 14 mai, conducerea teatrului anunţa cu durere pierderea acesteia.

”Tatiana Iekel, actriţă a Teatrului Mic din Bucureşti o viaţă întreagă, a plecat dintre noi lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile”, se arată în comunicatul remis către presă. În fapt, artista a decedat joi seara, iar sâmbătă a fost înmormântată.Tatiana a fost prima soţie a lui Florin Piersic. Povestea lor a debutat la Paris, în 1958, iar după doi ani de amor pasional şi-au unit destinele.Căsnicia nu a durat decât până în 1974, iar din relaţia lor s-a născut Florin Piersic Jr. Ultima apariţie a Tatianei Iekel a avut loc în martie 2016, la Gala Gopo. De-atunci, aceasta nu a mai fost văzută, din cauza problemelor de sănătate.

Artista a luptat săptămâni întregi cu moartea, ţintuită pe patul Spitalului Militar

”Tatiana era într-o stare destul de gravă. A fost în operaţie, apoi pe aparate. Suntem profund marcaţi. Mi-am iubit soţiile, aşa că nu pot să spun ce e în sufletul meu”, a declarat Florin Piersic pentru Click! Actorul nu a putut fi prezent la înmormântarea Tatianei, însă a făcut un gest incredibil.”Din păcate, Florin Piersic nu a putut să o conducă pe ultimul drum. A avut spectacol şi a jucat o seară întreagă cu această durere în suflet. Abia la final, Florin le-a împărtăşit spectatorilor vestea tristă şi a ţinut un moment de reculegere. Spectacolul i l-a dedicat Tatianei”, ne-a spus impresara maestrului.

Mai multe