FOTO Anca Pandrea a vărsat «râuri» de lacrimi la mormântul lui Iurie Darie

8 noiembrie 2014 12:32   Vedete românești
Ultima actualizare:

Momente emoţionante şi pline de durere în această dimineaţă, la mormântul lui Iurie Darie. Anca Pandrea a comemorat doi ani de la moartea celui pe care îl numeşte „sufletul şi viaţa ei”. Nu a fost „parastas”, spune ea, pentru că nu-i place cuvântul.

„Parastasul este pentru cei care nu au iubit. Eu nu fac parastas, îl sărbătoresc pe Iura. Îmi e cumplit de dor de el! Pe măsură ce trec anii, dorul nu se atenuează, ci se face şi mai mare”, a declarat pentru Click! actriţa Anca Pandrea. A ajuns la cimitirirul Sfânta Vineri din Bucureşti în jurul orei 11.30, cu un buchet mare de flori şi cu ochii în lacrimi. Era îmbrăcată toată în negru, cu o poză a lui Iurie Darie la piept şi alta prinsă pe şapcă.

Pe toată durata slujbei nu s-a putut opri din plâns. „Încerc să zâmbesc, dar lacrimile ţâşnesc din ochi. Singura speranţă de care mă agăţ este că voi ajunge şi eu la el. Vorbesc non-stop cu el. De multe ori îl cert că a plecat prea repede de lângă mine. Noi aveam ani buni de stat împreună”, spune Anca Pandrea.

După slujba din cimitir, toată lumea s-a îndreptat spre locuinţa actriţei, la pomană.

Anca a comandat circa 12 feluri de mâncare la un restaurant, pe care le-a împărţit cu tot dragul. Mai greu s-a despărţit de un set de haine de-ale regretatului Iura, pe care, potrivit tradiţiei, trebuia să le dea de pomană. Le-a mângâiat şi le-a sărutat înainte. „Sunt aici cămăşi, pulovere, ghetuţe, curea, pardesiul ăsta lung... Trebuie să le dau. Mai am haine de-ale lui. Iar eu, ca să-i simt mirosul, mă parfumez zilnic numai cu parfumul lui”, spune Anca.

Mai multe