FOTO EXCLUSIV Bunica Maria Băsescu şi-a scos nepoţica la plimbare

14 decembrie 2014 19:12   Vedete românești
Ultima actualizare:

Maria Băsescu şi nepoţica ei, Sofia Anaïs, au profitat de weekendul primăvăratic şi au ieşi la o plimbare scurtă, duminică, la Muzeul Satului din Bucureşti. Fetiţa Elenei Băsescu a fost centrul atenţiei şi a primit în dar opinci.

Duminică, în jurul orei 11.30, soţia preşedintelui Traian Băsescu a ieşit să ia puţin aer  şi să se bucure de soare la Muzeul Satului din Bucureşti.

Nu a ieşit singură, ci însoţită de nepoţica sa de un an şi trei luni, Sofia Anaïs, fetiţa Elenei Băsescu. Micuţa a purtat pe cap un batic roşu cu motive tradiţionale, pe care femeile îl poartă, de obicei, la costumul popular românesc. Astfel gătită, Sofia s-a bucurat de atenţia vizitatorilor, dar şi a colindătorilor din jud. Hunedoara, care susţinuseră acolo, un program artistic.

Un opincar de renume din Râmnicu Vâlcea, Alexandru Gheorghe Ilinca, aflat la Târgul din incinta Muzeului Satului, a ţinut să-i ofere micuţei un cadou: nişte opincuţe. Alexandru Ilinca este unul dintre cei mai căutaţi meşteşugari din România şi se poate lăuda că i-a învăţat să facă opinci chiar şi pe americani.

De la el a cumpărat o căciulă şi opinci şi fizicianul Ancu Dincă, aflat şi el la Muzeul Satului, pentru o filmare la postul său de televiziune online.

Maria Băsescu are toate motivele să fie cea mai fericită bunică din lume: are o nepoţică de la fiica cea mică, Elena, un nepoţel de doar o lună de la fiica cea mare, Ioana, iar acum Elena este din nou însărcinată în 8 luni.

Băsescu şi Iohannis vor împărţi aceeaşi curte

Klaus Iohannis va ocupa Vila Lac 2 până când Traian Băsescu va elibera Vila Lac 3. Actualul preşedinte are la dispoziţie, conform legii, 60 de zile să părăsească reşedinţa prezidenţială. Apoi, aici se va muta Iohannis, până la sfârşitul mandatului său.

Guvernul i-a oferit lui Iohannis posibilitatea să aleagă între două locuinţe de protocol, iar acesta a ales Vila Lac 3, deşi iniţial şi-ar fi dorit o locuinţă mai mică. Iohannis a ridicat o singură condiţie: să aibă o curte în care să poată planta trandafiri, pasiune pe care o are de peste 20 de ani.

Mai multe