FOTO EXCLUSIV Dani Oţil: restaurant de nota 10, mâncare de 7!

27 noiembrie 2016 21:25   Vedete românești
Ultima actualizare:

Nu suntem critici culinari, dar am testat, pentru dumneavoastră, cel mai nou restaurat din buricul Capitalei, al cărui patron este nimeni altul de cât Dani Oţil. Nici cei mai cârcotaşi nu ar avea ce să-i reproşeze acestuia, ci doar bucătarului, care ne-a adus un burger aproape crud, deşi am cerut unul bine făcut.

În opt ani, de când prezintă “Neatza”, la Antena 1, Dani Oţil (36 de ani) a reuşit să facă economii pentru un proiect de suflet, la care visează de mult timp. Săptămâna trecută şi-a deschis restaurantul “The Grill”, în zona Parcului Herăstrău.

Reporterii Click! au testat, ca nişte clienţi obişnuiţi, câteva preparate din meniu, dar au fost atenţi şi la detalii care ţin de organizare, igienă, design.

Nu am prea avut pentru ce să dăm bile negre, pentru că e totul ireproşabil. Încă de la intrare, am fost întâmpinată de un ospătar amabil, care mi-a spus, cu umor, că are cel mai bun peşte, ce “abia aşteaptă” să fie comandat şi gătit. Mobilierul, vitrina cu vinuri scumpe, accesoriile şi sistemul de iluminat “ţipau” de la o poştă a calitate şi bun gust. Se vede că Dani nu s-a uitat la bani când a investit, suma vehiculată fiind 150.000 de euro. 

Ne-am aşezat la masă şi în câteva minute a şi venit unul dintre ospătari pentru a-mi lua comanda. Mi-a vorbit, cu răbdare, despre preparate şi mi-a recomandat specialităţile casei cu zâmbetul pe buze. Aşa că, după nici 10 minute, timp în care am răsfoit meniul, a revenit la masă pentru a lua comanda: o salată de somon (42 de lei), burger-ul casei (39 de lei), o apă la 750 ml (15 lei) şi două cappuccino (2x12 lei).

Până au venit preparatele, în 20 de minute, am ieşit pe terasă, să fumez o ţigară. Acolo, am fost atrasă de alte detalii sofisticate, cum ar fi faptul că fiecare scaun avea pe el o pătură, cu care puteai să te înveleşti, dacă era prea frig pentru a savura ţigara în tihnă. Existau şi radiatoare, scrumierele erau toate curate, iar pe jos nici urmă de mizerie. Am revenit la masă, pentru că deja ospătarul aducea comanda. Aici m-am lovit de prima dezamăgire: deşi am cerut ca burgerul să fie preparat “well done” (n.r. bine făcut), chifteaua era crudă şi aducea mai degrabă cu un tartar de vită. În rest, legumele au fost perfect asezonate, cartofii pai crocanţi, iar somonul gătit corect şi cu gust.

Practic, bila neagră i-o dăm bucătarului, nu patronului. Nota de plată, de 120 de lei, a venit însoţită de bon fiscal. Un alt detaliu care ne-a sărit în ochi a fost numărul mare de clienţi, chiar dacă localul e deschis recent, iar preţurile sunt destul de piperate. În plus, până şi Dani se afla acolo, pentru a da o mână de ajutor. Am mai apreciat curăţenia de la toalete, faptul că numele restaurantului era imprimat pe pahare, pe şerveţele, dar nu am apreciat că, pentru mâncarea cerută la pachet, s-a folosit folie de aluminiu şi nu o caserolă din plastic. 

Iată specialităţile din meniu!

- Antricot de vită Black Angus – 27 de lei/100 g

- Burger de struţ – 58 de lei

- Risotto cu fructe de mare – 49 de lei

- Piure de cartofi cu trufe – 18 lei/200 g

- Melci gratinaţi cu unt şi verdeaţă – 32 de lei/6 bucăţi

- Supă cremă de praz – 19 lei/350 g

- Tocană de fructe de mare – 42 de lei/350 g

- Găluşte cu prune la borcan – 24 lei/150 g

- Mousse de ciocolată cu zmeură – 24 lei/120 g

Mai multe