FOTO Mioara Roman ia medicamente cu plasa. Oana a avut un şoc când a cumpărat pastilele

28 mai 2021 9:00   Vedete românești
Ultima actualizare:

Internată luna trecută într-un centru medical de recuperare, Mioara Roman (81 de ani) s-a întors acasă mult mai relaxată. Acum, Oana Roman se ocupă ca mamei ei să nu-i lipsească absolut nimic. A avut însă un șoc când a mers la farmacie să cumpere rețeta cu medicamentele pe care i le-a prescris medicul Mioarei, pentru următoarele două luni.

"Am avut o zi plină! Am filmat ore întregi pentru emisiune, am fost la medicul de familie să îi iau reţeta mamei. Am avut programare. Voiam să vă arăt ceva. O pungă plină de medicamente. Astea îi ajung două luni. Cred că sunt 20 de cutii de medicamente. Asta este! “, a povestit Oana Roman pe pagina personală de Instagram.

De ce afecțiuni suferă fosta soție a lui Petre Roman? “Are un Parkinson agresiv și mâna dreaptă paralizată!”

Starea de sănătate a Mioarei Roman s-a deteriorat treptat în pandemie. Fosta soție a lui Petre Roman, în vârstă de 81 de ani, a fost supusă în decursul a două luni la două intervenții chirurgicale. La jumătatea lunii ianuarie, Mioara Roman a fost operată din cauza unor probleme la colecist. Refacerea nu a fost una simplă, însă a depășit cu bine momentul delicat. Din nefericire, o altă problemă medicală o adus-o, la puțin timp după aceea, din nou în cabinetul doctorului. Un punct de grăsime (lipom) care s-a infectat și a necesitat o nouă intervenție chirurgicală.

Mioara Roman a fost însă diagnosticată cu un Parkinson agresiv și a avut mâna dreaptă paralizată. Pentru că nu se mai descurca cu îngrijirea ei, în ciuda faptului că o femeie venea de patru ori pe săptămână să se ocupe de ea, Oana Roman a luat decizia, în aprilie, să-și interneze mama o lună într-un centru de tratament de lux, unde a plătit între 2000 și 4000 de euro pentru îngrijirea mamei ei.

"Familia mea este cea mai grea povară pe care o duc"

Oana Roman a vorbit despre boala cu care a fost diagnosticată mama sa. “Mama nu se mai bagă în viața mea. Familia mea este cea mai grea povară pe care o duc. Mama are multe afecțiuni, dacă o vezi nu o recunoști. La ea îmbătrânirea a fost bruscă. Am vrut să o internez, dar nu am putut din cauza pandemiei. Are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-și folosească o mână! E greu, nu ești pregătit! Tata știe, dar ce poate să facă? Eu nu merg decât la un spital privat, pentru că acolo mi-au salvat viața. Mama are boală degenerativă ce nu poate fi controlată", a povestit Oana, plângând, în emisiunea Andreei Mantea. 

Mai multe