FOTO Mircea Radu se dă în vânt după…
Adoră să bucătărească şi să mănânce lipii făcute chiar de el! Îndrăgitul prezentator de la TVR a trecut la cratiţă şi a mărturisit admiratorilor fideli că este încântat de noul său rol: maestru în ale gătitului...
Nu a publicat fotografii în care să îl putem vedea purtând şorţ de bucătărie, însă Mircea Radu (46 de ani) a petrecut, de curând, mult timp în bucătărie. Dovada clară o constituie lipiile pozate chiar de vedetă, pe care le-a frământat singur-singurel...
“Nimic în lumea asta nu are mirosul şi gustul lipiilor făcute de mine. Iar când fărâmiţezi brânza telemea, dintr-aia densă şi sărată, peste lipia caldă şi muști... Ei bine, da, aşa cred eu că e în Rai”, a scris Mircea Radu, pe reţeaua de socializare.
Cât despre fani – cu toţii au fost încântaţi de isprava ştiristului şi nu au contenit să îl laude şi să îi ceară reţeta. Mircea Radu a răspuns cu promptitudine.
Reţeta de lipii "a la Mircea Radu"
“Mulţumesc pentru apecieri! Reţeta e: 500 gr făina, 300 ml apă călduţă, 2 linguri de ulei de măsline, 7 grame drojdie uscată, adică un pliculeţ, 1 linguriţă de sare, jumătate linguriţă de zahăr sau miere, eu am pus miere. Se frământă până ce coca devine elastică şi nu se mai lipeşte de degete. Se lasă acoperită 90 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 260 grade. Se taie coca în bucăţi mici de jumătate de pumn, să zic aşa, se întind cu făcălețul. Se fac de grosime 1/2 cm, se pun pe o tavă în cuptorul încălzit şi, în 4-5 minute, le veţi vedea umflate. Le scoateţi şi gata! Puneţi brânza telemea pe ele şi... aşa arată Raiul”, a adăugat Mircea Radu, pe Facebook.
“Mircea, mulţumesc pentru reţetă! Fetelor, vă imaginaţi voi ce bine se simte Mircea că noi, o mulţime de femei, îi cerem reţeta de lipii? Mircea, noi toate îţi mulţumim!!!", “Vreau în Rai!”, au comentat, în cele din urmă, admiratoarele.