Fratele geamăn al lui Aimee Iacobescu: «Când a murit, am simţit ca o explozie în cap»

29 martie 2018 22:03   Vedete românești
Ultima actualizare:

Trupul neînsufleţit al regretatei actriţe Aimée Iacobescu a fost depus joi la capela Cimitirului Ghencea Militar, urmând ca înmormântarea să aibă loc vineri, de la orele 13.00. Fratele ei geamăn, Dorel, ne-a făcut declaraţii care îţi dau fiori reci pe şira spinării.

Aimée Iacobescu, actriţa care a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani, după ce a pierdut bătălia cu cancerul la sân, avea o relaţie strânsă cu fratele ei geamăn, Dorel.

Actor de profesie, el s-a stabilit în Franţa de peste patru decenii. Bărbatul a presimţit moartea surorii lui, pe care a iubit-o şi a ajutat-o la greu. Mai mult, chiar a avut o stare stranie, după cum avea să ne declare joi, în faţa Teatrului Naţional, unde cortegiul funerar s-a oprit pentru o scurtă slujbă, ţinută de un preot.

”Mă simt foarte rău. Mă aflam în Franţa când ea a încetat din viaţă, dar am simţit că murise, fără să mă anunţe nimeni. Exact atunci, în capul meu s-a produs o stare ciudată, a fost ca o explozie”, a declarat el, pentru Click! 

Acesta s-a ocupat de funeralii, dar şi de pachetele pentru pomană. Mulţi dintre admiratorii artistei s-au întrebat de ce trupul neînsufleţit al actriţei Aimée Iacobescu nu a fost depus în foaierul Teatrului Naţional, pe scena căruia a jucat preţ de 40 de ani, pentru aceia care au iubit-o să îi aducă un ultim omagiu. Rudele au ridicat însă din umeri. 

Ultima dorinţă a regretatei actriţe a fost ca prietenii şi rudele să aibă grijă de măicuţa ei, în vârstă de 96 de ani.  Ea a jucat în peste 20 de filme, printre care ”Zestrea Domniţei Ralu”, ”Haiducii lui Şapte Cai” şi ”Răpirea fecioarelor”, dar şi în zeci de piese de teatru.

Aimée şi-a trăit ultimii ani din viaţă luptându-se cu grave probleme financiare, deoarece îşi cheltuia toată pensia de actor pe  medicamente. Ea a murit cu durerea în suflet că nu a putut intra în posesia moştenirii tatălui ei. 

Mai multe