Gabriel Cotabiţă, operat de urgenţă

8 mai 2015 15:56   Vedete românești
Ultima actualizare:

Gabriel Cotabiţă va fi operat de urgenţă în decursul zilei de vineri, după ce va fi supus unei investigaţii speciale pe care mediicii o folosesc în astfel de cazuri, investigaţie menită să ajute chirurgul în a stabili cauzele atacului de cord.

Gabriet Cotabiţă va fi operat de urgenţă de către medicii spitalului Floreasca din Capitală printr-o procedură standard numită cateterism cardiac. Această procedură constă în introducerea în cavitatea unui vas sangvin a unui cateter, care este făcut să alunece până în cavităţile inimii pentru a-i explora funcţionarea. Cateterismul cardiac permite diagnosticarea unei boli cardiace, evaluarea gravităţii sale şi aprecierea răsunetului ei, dacă este vorba de o boală congenitala sau dobândită.

Gabriel Cotabiţă, operat de urgenţă: Tehnica folosită de medici

Cateterismul cardiac este realizat sub control radioscopic și necesită o spitalizare de 48 până la 72 de ore. Se practică o anestezie locală și o mică incizie la punctul de introducere a cateterului, în general la plica inghinala. Cateterul este introdus într-o venă pentru explorarea cavităților drepte ale inimii, și într-o arteră pentru cea a cavităților stângi; apoi cateterul este împins până în inimă prin vas. Examenul durează între 30 de minute și o oră și 30 de minute.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă, care vineri a fost găsit inconştient în sala de fitness a hotelului Hilton din Capitală, a fost internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, fiind intubat şi ventilat mecanic. Acesta a fost găsit în stop cardiac, în stare de inconştienţă, a fost resuscitat şi a răspuns rapid manevrelor. Potrivit medicilor, cordul şi-a reluat activitatea, iar pacientul este în terapie intensivă, fiind intubat şi ventilat mecanic.

Gabriel Cotabiţă, operat de urgenţă: Biografie

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul "Holograf 1".

Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical "În fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei "Rezervă la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care "Formaţii rock 5" (cu formaţia Redivivus, album colectiv), "Holograf 1" (cu formaţia Holograf), "Noapte albastră", "Noi rămânem oameni", "Prima iubire şi ultima", "În fiecare zi mi-e dor de tine" (cu Marina Florea), "Prizoner", "Viaţa e un cazino", "Greatest Hits" (cu formaţia VH2), "Dacă n-ai iubi" (cu formaţia VH2), "Fărâme de tandreţe", "2" (cu formaţia VH2) şi "25 de ani de nopţi albastre - Best of Gabriel Cotabiţă".

Mai multe