Gata cu huzurul! Borcea s-a întors în celulă

21 februarie 2017 20:40   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cristi Borcea trece prin clipe grele. A fost operat la genunchi şi a stat două luni departe de închisoare. Singur, într-o rezervă, afaceristul s-a simţit ca la hotel. De o săptămână însă, acesta şi-a reluat statutul de puşcăriaş.

O durere la genunchiul drept, urmată de un control şi o operaţie la menisc l-au ţinut pe Cristi Borcea (47 de ani) departe de celula din Penitenciarul Jilava. De la începutul lui decembrie 2016 şi până săptămâna trecută, fostul finanţator de la Dinamo a fost ţinut într-o rezervă la Spitalul Floreasca, din Capitală, pe secţia de Cardiologie, condusă de profesorul Şerban Brădişteanu. Două luni bătute pe muchie! Mult, spun specialiştii care ne-au explicat faptul că, în general, a doua zi după o astfel de intervenţie pacientul poate călca pe picior, iar în trei săptămâni se consideră recuperat complet. Ca să nu planeze suspiciuni asupra internării, Borcea a fost trimis zilele trecute la Jilava, acolo unde-şi ispăşete pedeapsa de şase ani şi patru luni în Dosarul Transferurilor. ”Am vorbit cu el acum o săptămână şi este foarte rău. E cu moralul la pământ. În plus, are probleme cu piciorul. Se pare că suferă şi de tromboflebită, adică i-au fost găsite nişte cheaguri pe vene. Astfel că e posibil să suporte o nouă operaţie”, ne-a declarat unul dintre apropiaţii familiei. Nimeni nu ar fi crezut totuşi că în asemenea condiţii Cristi Borcea va refuza libertatea. Şi totuşi a făcut-o. Afaceristul şi-a retras cererea privind eliberarea sa condiţionată în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. ”Instanţa  ia act de retragerea cererii de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Borcea Cristian– , în prezent încarcerat în penitenciar (... ). În temeiul art. 275, obligă petentul-condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, scrie în decizia judecătorilor. La finele anului trecut, Cristi Borcea, acuzat de dare de mită, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Instanţa a contopit pedeapsa cu cea primită în Dosarul Transferurilor, astfel că fostul preşedinte executiv al lui Dinamo s-a ales cu şapte ani şi zece luni de închisoare.

Vinde apartamentul din Miami în care stă Vidican

Chiar dacă are probleme de sănătate, afaceristul nu a uitat de femeile din viaţa sa. A decis să vândă apartamentul din Miami, dar n-o lasă pe drumuri pe Alina Vidican. Dacă în 2012 a încercat să-l dea cu 3 milioane de dolari, de data aceasta se mulţumeşte cu 2,7 milioane de dolari. ”Alina nu va fi dată afară din acea casă, pentru că Borcea nu face aşa ceva. S-au înţeles să-l vândă şi să împartă banii sau să-i cumpere un alt apartament mai ieftin, tot în SUA”, ne-au dezvăluit surse apropiate familiei. La divorţ, cei doi s-au înţeles ca ea, împreună cu copiii, să locuiască aici cel mult un an. 

Mai multe