Gătitul o relaxează pe Catinca Roman

17 octombrie 2009 14:19   Vedete românești
Ultima actualizare:

"Eu nu sunt carnivoră. Cred că doar o dată pe săptămână mănânc carne albă. Preferatele mele sunt legumele fierte sau crude, salatele şi lactatele. Ştiu să fac musaca, paste, iar orezul îl pot găti în cinci feluri diferite. Fetiţa mea, Calina, mănâncă mai multă carne, dar e normal pentru vârsta ei. Încerc să gătesc cât mai sănătos, mai mult pentru ea", mărturiseşte designerul vestimentar Catinca Roman.

Şi găteşte destul de des, cam de două ori pe săptămână câte trei-patru feluri de mâncare.

"Îmi ia maximum două-trei ore să termin. Fac cantităţi mici, dar variate. Îmi place să experimentez reţete exotice şi să le fac mici surprize culinare celor din familie. Pot să spun că această activitate mă relaxează mult", mai spune Catinca.

Se apucă de treabă. Alege să prepare una dintre reţetele ei preferate: şalău la cuptor cu orez. Secretul gustului, în cazul ei, sunt condimentele.

"Sunt ierburi aromate, foarte sănătoase pentru că sunt naturale. Pun în mâncare tot felul de condimente de acest gen. Am învăţat-o şi pe fiica mea să le prindă gustul".

Şalău la cuptor cu orez

Ingrediente: orez, lapte de cocos, ceapă, ardei gras roşu, morcov, roşii, unt, usturoi, vin alb, ulei de măsline, lămâie, smântână, sare, piper, curry, boia dulce şi iute, ghimbir ras, foi de dafin, piper boabe

Mod de preparare: legumele se rumenesc puţin în tigaie. Se pune peste ele apă şi lapte de cocos, iar după cinci minute se adaugă orezul. După ce s-a fiert şi a scăzut apa, se condimentează cu sare, piper, curry, boia dulce şi ghimbir ras. Peştele se curăţă şi se condimentează cu boia iute, sare, piper boabe, se unge cu unt, se împănează cu usturoi, se adaugă apă, vin alb, ulei de măsline şi puţină lămâie stoarsă, se înveleşte în folie şi se dă la cuptor. Cu 5 minute înainte să fie gata se adaugă smântâna.

Mai multe