George Stanca: Dragă Cristian Săpunaru,

31 octombrie 2012 16:45   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mă uimesc prerformanţele tale. Îndeosebi, de când ai schimbat fotbalul şi ai dat Portugalia pe Spania. La Zaragoza. Văd aici, la documentarea noastră, lucruri recente, de zi cu zi, care mă bucură.

Întâi ca rapidist. Apoi, ca român. Ai fost şi chiar acum eşti prezent de mai multe ori în echipa zilei, pe care ziarul sportiv de marcă... "Marca" o face. Eşti, ba alături de Messi, ba de Ronaldo sau Higuain. Eşti tare de tot. Te-am văzut cu fotografia şi după ce ai dat golul victoriei în min 45 la meciul cu Sevilla, 2-1. Şi, stai să ne-nţelegem, campionatul Spaniei nu e cel al Portugaliei. Aşa cum nici cel al nostru, românesc - care se va reduce la Jiji şi verii, fără Ion şi Victor - nu se compară cu cel al portughezilor. Ba, e principalul bazin de jucători din prima ligă de la noi.

Cu toate astea, nu te-am văzut nici rezervă în recenta Naţională a lui Piţi. Nici măcar în aia glorioasă care a scos cu Olanda un scor memorabil pentru maidanele Europei. Căci, eu observ, nu ştiu de ce antrenorii ăştia de naţională nu te reţin ca nume şi persoană. Poate că ai un nume lung. Ia-ţi pseudonimul "Sap" ...poate te reţine şi nea Piţi, dincolo de fixaţiile lui cu Dodel şi alte stelisme becaline...Nu-l înjur pe Piţi că nici cu al nostru lunecos şi amator Răzvănel nu a fost cum trebuie.

Te-a băgat aproape nevinovat în nişte chestii urâte. Mai ales că nu a transmis ceea ce tu îi spusesei direct: vestea discretă că tatăl tău era muribund... M-am convins: Răzvan e un neserios, mic farseur cauţionat numele patronimic; e departe de ceea ce se crede... Abia aştept să se ducă la CFR să-i "ajute" şi pe ăia... Cristi, la ora asta eşti foarte bun, ai o formă de echipă şi mai mare. Da-ţi-ar Dumnezeu o echipă şi mai mare! Problema e cum o să fii, să joci în preajma lui martie.

Sau, cum o să fie Piţi? Că văd eu, mereu te ocoleşte sub diverse pretexte? La nevoile, praful şi grijile Naţionalei cred că de data asta ar fi nebun să te evite... Aştept. Apoi mă pronunţ. Păcat că presa noastră e cam oarbă, surdă şi fomistă la faptele tale... Oricum, o spun de acum, ca la armată: Ţara te cheamă! Ţara are nevoie de Săpunaru... La arme

Mai multe