Gestul de frondă al tatălui lui Tudor Gheorghe, înainte să moară. A atacat postul Antena 3 şi pe Dan Voiculescu

23 martie 2015 14:32   Vedete românești
Ultima actualizare:

Tatăl lui Tudor Gheorghe, care a murit pe 22 martie, la vârsta de 92 de ani, a fost împotriva susţinerii pe care a arătat-o fiul său pentru postul Antena 3 şi pentru Dan Voiculescu.

În vara lui 2014, când Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare, postul Antena 3 a început o campanie pentru contestarea a deciziei şi s-a folosit de nume puternice pentru a demonstra că hotărârea instanţei a fost o răzbunare politică. 

MIhai Gâdea a prezentat, printre alte mesaje, unul al lui Tudor Gheorghe, care susţinea cauza Antena 3 şi care vorbea despre trecutul de deţinut politic al lui Ilie Tudor. 

“Dragă Mihai. Rupt de realitatea românească şi de români, fiind eu prin Spania într-o zonă fără fiţe turistice, am aflat cu amărăciune şi indignare ce se întâmplă cu ţara şi cu voi. În `59 tata a fost condamnat la 22 de ani de închisoare şi toată averea confiscată. Mama cu trei copii a fost trimisă pe drumuri. Prin `70 am primit o hârtie pe care scria că justiţia îşi cere scuze. De suferinţa noastră nicio vorbă. Până la urmă se va constata că totul a fost o făcătură ordinară cu un prea evident caracter politic. Şi totul se va uita! Amărăciunea, consumul nervos, injuriile aduse cu răutate de colegii de breaslă, orbiţi de invidie, şi altele cum vor fi şterse? Astea pe termen lung lasă urme. Cu toată prietenia pe care v-o port vă rog să treceţi zâmbind peste toate şi să iertaţi dar să nu uitaţi. Antena 3 este şi va fi ca Pasărea Phoenix. Cu statornică prietenie, Tudor Gheorghe”.

Ilie Tudor, tatăl lui Tudor Gheorghe, a refuzat să împărtăşească viziunea fiului şi s-a arătat deranjat că numele său a fost folosit în această campanie.

„Eu nu mă uit la mizeria lor. Şi cum să creadă cineva că eu aş putea susţine pe un bogătaş care a făcut avere din banii comuniştilor, care mai e şi condamnat acum? Sunt uimit că şi-au permis să spună aşa ceva, nu cred că fiul meu ar fi putut să spună şi el aşa ceva. Fiul meu este în străinătate acum, îl sun peste câteva zile. Este o manevră tipic comunistă. S-au folosit de numele meu în campania lor de salvare a unui comunist murdar. Aşa procedează comuniştii, dintotdeauna, îi ştiu bine”, a spus Ilie Tudor pentru Kamikaze.

Ilie Tudor a fost coleg de celulă cu Petre Ţuţea

Tatăl maestrului Tudor Gheorghe a fost deţinut politic. Ilie Tudor a făcut cinci ani de închisoare şi a fost acuzat că a instituit un grup de 23 de persoane pentru a răsturna guvernul.

La 14 ani, Ilie Tudor a luat contact cu Mişcarea Legionară, fiind unul din cei 70 de tineri recrutaţi şi crescuţi, la iniţiativa lui Corneliu Zelea Codreanu, cu scopul de a studia Comerţul. În timpul regimului communist a fost arestat şi închis pentru 7 ani, între 1957 şi 1964.

“Că am făcut o organizaţie de 23 de oameni ca să răstorn guvernul prin violenţa armată. M-au pus să semnez, să recunosc că am făcut organizaţie asta. «Nu semnez, domnule, ce să semnez, dacă n-am făcut?», le spuneam. Ei, când m-am trezit după prima bătaie, din care am rămas cu probleme la picior, un îndrumător de la Securitate de la noi din sat m-a luat şi mi-a zis: «Semnează, că te omoară ăştia!». «Cum? Dacă n-am făcut?». Atunci, mi-a deschis o uşă în spatele căreia l-am văzut pe părintele care m-a trimis la comerţul legionar. Era negru, plin de vânătăi, de sus până jos. M-am speriat. Când au venit a doua oară, am semnat tot şi în 1957 mi-au dat condamnarea de rigoare: 29 de ani de puşcărie, din care am făcut 7”, povestea Ilie Tudor în 2012, într-un interviu pentru “Weekend Adevărul”.Ilie Tudor a trecut, pe rând, prin închisorile Gherla, Aiud şi prin Colonia de muncă Salcia. Acolo i-a avut camarazi de celulă pe părintele Dumitru Stăniloae, Radu Gyr, Nichifor Crainic şi Petre Ţuţea.

Mai multe