Gheorghe Turda a văzut moartea cu ochii, în vacanța din Asia: «Am făcut o reclamație la hotel»

22 ianuarie 2020 20:04   Vedete românești
Ultima actualizare:

Vestitul solist de muzică populară Gheorghe Turda a trecut printr-o experienţă neplăcută în recenta vacanţă petrecută în Asia. Deşi s-a cazat la un hotel de cinci stele, el s-a trezit cu iluminatorul în cap, în timp ce se afla în lift. El a făcut reclamaţie şi aşteaptă să fie despăgubit.

Gheorghe Turda (72 de ani) a colindat lumea în lung şi-n lat cu cântecul său maramureşean încă de la debutul carierei muzicale. A fost în Australia, în anii tinereţii, cu Ionela Prodan, solista care în urmă cu doi ani a încetat din viaţă, dar şi cu alţi colegi de breaslă. De pildă, cu vestitul compozitor Horia Moculescu (82 de ani) şi cu solista Mirabela Dauer (72 de ani) a efectuat un turneu memorabil în America în anul 1993, când le-a cântat românilor din diaspora, iar printre spectatori, la fiecare concert se aflau şi rude de-ale sale, plecate de ani de zile din ţară. În această perioadă, interpretul de muzică populară se află într-o vacanţă în Asia. Pe lângă frumuseţile locurilor, artistul a avut parte şi de întâlniri cu autorităţile locale din trei ţări asiatice - Cambodgia, Vietnam şi Thailanda.

Turda se află acolo alături de un grup de români şi de oficialităţi din România. Numai că, acest concediu nu a fost lipsit de peripeţii, fiind la un pas să-şi piardă viaţa. ”Azi mi s-a întâmplat un mic, dar periculos necaz. Am făcut o reclamaţie  managerului hotelului în care suntem găzduiţi”, a declarat Turda pentru Click! Artistul aşteaptă o rezoluţie din partea conducerii Hotelului ”King Grand Boutique Hotel”, din Cambodgia, ţară situată la peste 8.000 km de România. El ne-a a explicat în ce a constat exact accidentul: ”În liftul din hotelul în care am fost accidentat mi-a căzut pur şi simplu grilajul luminatorului în cap şi pe umăr. Mă doare şi acum capul”.

El a făcut o reclamaţie la compania hotelieră din partea agenţiei de turism ce reprezintă ţara noastră în acest frumos periplu şi aşteaptă să i se facă dreptate. Chiar dacă mai are şi acum dureri, el e fericit că a scăpat doar cu atât şi că nu a fost nevoie de spitalizare. Gheorghe Turda va reveni în ţară vineri şi de-abia aşteaptă se revină în ţară, pentru a-şi revedea fetele, pe Anca Ioana şi Voichiţa Elena, dar şi  nepoţii, mai ales pe Antonia,  micuţa care i-a moştenit  calităţile artistice. Soţia lui, Elisabeta Turda, fostă balerină, a murit din cauza leucemiei, în urmă cu 10 ani, iar de atunci a mai bifat două scurte poveşti de dragoste. 

Mai multe