Gică Petrescu adună datorii după moarte

2 aprilie 2015 20:15   Vedete românești
Ultima actualizare:

“Căsuţa noastră, cuibuşor de nebunii” s-a transformat în cuibuşor de datorii!Interpretul celebrului hit, maestrul Gică Petrescu, ar fi împlinit, joi (2 aprilie), 100 de ani. Însă, la aproape 9 ani de la trecerea în nefiinţă a artistului, nimeni nu pare să-şi mai amintească de el.

Au rămas în urmă sute de melodii pe care le ascultăm cu drag la un pahar de vin, dar şi o listă imensă de datorii.

Pe apartamentul situat în Bulevardul Elisabeta din Bucureşti, în care a trăit regretatul solist de muzică de petrecere, statul a pus sechestru, datoriile ridicându-se la 67.000 de lei. Singura rudă a artistului, o nepoată din Braşov, nu doar că nu a dorit casa, dar nici nu a dat pe la mormântul acestuia de la Cimitirul Bellu din Capitală.

Situat pe Aleea Artiştilor, mormântul este lăsat în paragină. Nimeni nu-i aprinde o lumânare vestitului solist, ba, mai mult, crucea de lemn stă să putrezească. Şi aici s-au adunat datorii de 3.500 de lei. “Pentru că avea o cruce de lemn care se deteriorase, am luat noi una de piatră, am sculptat numele lui Gică Petrescu şi am pus-o acolo. Dacă tot nu se interesează nimeni de el, ar trebui ca măcar Uniunea Compozitorilor sau Ministerul Culturii să ia în îngrijire locul, să-l transforme în monument. Nu se pune problema să fie deshumat marele artist din cauza datoriilor, ar fi o blasfemie!”, ne-a declarat unul dintre administratorii Cimitirului Bellu.

A înregistrat 1.500 de piese

Gică Petrescu a murit la 91 de ani, în iunie 2006. În cei 70 de ani de muzică, el a cântat nu mai puţin de 1.500 de piese proprii. A susţinut mii de concerte în lumea întreagă, iar la vârsta de 84 de ani a înregistrat trei CD-uri cu cele mai dragi melodii cântate în toată cariera sa. A fost timp de 34 de ani căsătorit cu scriitoarea Cezarina Moldoveanu. După moartea soţiei sale, în august 1989, Gică Petrescu a refuzat mult timp să susţină spectacole.

Mai multe