Giulia Nahmany s-a apucat de yoga. Îți arată 5 poziții care te scapă de durerea de spate

31 mai 2020 19:55   Vedete românești
Ultima actualizare:

La cei 37 de ani ai săi, Giulia Nahmany și-a schimbat radical viața. A scos carnea din alimentație și își echilibrează trupul și spiritul prin yoga. Face meditații, dar se ajută și de exercițiile practicate să-și vindece dureri. Vedeta îți arată 5 poziții care te scapă de durerea de spate.

Pentru a fi fericiți este nevoie de pace, de înțelegere cu noi înșine, dar și cu cei din jur. Iar lecțiile de yoga ar putea fi cheia spre o viață împăcată.

În luna martie, chiar înainte de pandemie, Giulia Nahmany și-a deschis propriul studio de yoga, cu cursuri, meditații ghidate, conferințe.

”Am creat o comunitate extraordiară, iar yoga pe care o practicăm este acea autentică, care s-a creat acum mii de ani. Totodată, pe 31 mai, am lansat prima platforma de spiritualitate din România”, a anunțat Giulia, în emisiunea ”Teo Show”, de la Kanal D.

Pe blogul său personal, aceasta a venit cu sfaturi și exerciții pe care e bine să le facem, dacă avem dureri de spate.

”E important să ascultăm mai bine semnalele pe care corpul ni le transmite- cum ar fi durerea de spate. Mai ales pentru cei care lucrează de acasă, o provocare este să improvizezi un birou în locuință. Așadar, lucrează din bucătarie, de pe canapea sau din pat, în poziții deloc benefice pentru coloană sau musculatura spatelui. De aici apar dureri, discomfort și, implicit, scăderea productivității. Mie, spre exemplu, îmi aduce liniște la nivel psihic și fizic practica yoga. Iată 5 posturi ce te vor ajuta!”, a transmis Giulia Nahmany, care în ultimii ani a slăbit aproape 30 de kilograme.  

Poziții de yoga pentru a scăpa de durerile de spate

Recomandarea vedetei este să nu-ți forțezi corpul, ci să faci toate posturile în ritmul tău, atât cât îți permite mobilitatea și flexibilitatea. Scopul yoga este să te relaxeze, nu să-ți aducă durere.

Postura Copilului

Este potrivită atât pentru începători, cât și pentru avansați. Te ajută să-ți întinzi extrem de bine coloana și să detensionezi mușchii.

Este o postură simplă, relexantă, ce favorizează organele digestive, ușurează durerea de spate și stimulează fluxul de sânge și fluide limfatice în partea superioară a corpului.

De asemenea, calmează mintea, te relaxează și elimină anxietatea și stresul. Îngenunchează pe podea, cu genunchii depărtați și degetele de la picioare lipite. Brațele le poți păstra de-a lungul corpului sau le poți întinde în față. Inspiră și expiră adânc, cu focus pe detensionare;

Postura Câinele cu fața în jos

Întinde atât coloana vertebrală, cât și întregul lanț posterior. Calmează nervii și stimulează circulația sângelui, fortifică mușchii și articulațiile brațelor, picioarelor, gâtului și spatelui.

Calmează mintea, eliberează stresul, ameliorează durerile de cap, insomnia, durerile menstruale și acționează terapeutic pentru tensiunea arterială, astm, sciatică, sinuzită.

Din postura stând în genunchi cu sprijin pe brațe, te ridici cu picioarele depărtate la lățimea șoldului pe degetele de la picioare.

Împinge coccisul spre călcâie, aplicând presiune din mijlocul labelor picioarelor spre exteriorul acestora. Ridică-ți coastele păstrând umerii fermi;

Postura Războinicului 2

Activează întregul corp și poți simți energia. Întinde și întărește picioarele, abdomenul, încheieturile și partea superioară a spatelui. Totodată, îmbunătățește echilibrul și destinde umerii.

Este o postură terapeutică pentru platfus sau sciatică. Stai în pas fandat cu brațele ridicate, trunchiul în față și capul în direcția piciorului îndoit. Unghiul de sub genunchiul piciorului îndoit să fie de 90 de grade.

Mâna și piciorul întinse în față sunt pe aceeași parte a corpului. Privirea este în față, deasupra mâinii întinse;

Postura cu genunchii la piept

Este un exercițiu pentru ameliorarea durerii de spate și a dezechilibrului gastrointestinal.

Întins pe spate, trage ambii genunchi apropiați de piept și ține-i cu ajutorul brațelor. Mușchii relaxați, spatele intins și poți începe ușor să te legeni dintr-o parte în alta, pentru a intra mai mult în senzația de relaxare;

Postura Cobra

Acționează asupra axei corpului de la coloana vertebrală și armonizează cele trei planuri ale ființei: fizic, mental și spiritual.

Tonifiază mușchii spatelui, corectează postura, are efect benefic asupra sistemului nervos, îmbunătățește digestia și regenerarea generală a corpului.

Din întins pe burtă, așează palmele pe podea și împinge coatele către mijloc, apăsând podeaua cu vârful degetelor de la picioare. Contrapostura pentru relaxare este postura copilului, deci poți reveni la prima postură.

Cine este Giulia Nahmany

Născută pe 16 ianuarie 1983 în Israel, Giulia Nahmany a venit cu familia în România pe când avea 10 ani.

A absolvit “Huron University” din Londra, fiind licențiată în economie și afaceri internaționale. În 2008, și-a lansat o academie de machiaj, iar în 2011 o linie de bijuterii, lucrate manual.

În muzică a debutat în 2004, iar în 2005 a reprezentat Israelul la Festivalul Internațional Cerbul de Aur în Brașov, fiind distinsă cu premiul de popularitate.

Totuși, cinematografia rămâne marea ei dragoste, iar în 2014 a dat lovitura cu o comedie romantică, “Love by Design”, în care are rolul principal și joacă alături de Jane Seymour, celebra actriță din serialul “Dr. Quinn”, și de David Oakes, pe care îl știți din serialul “Familia Borgia”.

În 2016, a urmat o nouă peliculă, „High Strung”, regizată de Michael Damian și tot atunci a lansat cartea intitulată ”Merg mai departe. Mai puternică, mai sănătoasă, mai fericită”.

În paginile cărții împărtăşeşte publicului întâmplări de o tristeţe sfâşietoare, momente de decădere dar, totodată, oferă şi sfaturi preţioase celor care s-au aflat pe marginea prăpastiei, doborâţi de depresii.

Citește și: 

https://www.click.ro/vedete/romanesti/duminica-liniste-vedetele-isi-incarca-bateriile-la-yoga

https://www.click.ro/news/lume/ultima-fita-yoga-cu-alpaca

https://www.click.ro/utile/sanatate/exercitii-de-yoga-care-te-vor-ajuta-sa-dormi-mai-bine

https://www.click.ro/utile/sanatate/nu-ai-un-scaun-bun-de-birou-foloseste-mingea-de-yoga

Mai multe