Guţă şi-a ieşit din fire și l-a ameninţat că îl taie! Cine e victima

18 ianuarie 2016 15:48   Vedete românești
Ultima actualizare:

V-aţi gândit vreodată că manelele lui Nicolae Guţă ar putea face furori în cluburile unde DJ vin să mixeze? Ei bine, Adrian Budriţan, un cunoscut producător de muzică underground, a făcut acest experiment. Ce a ieşit i-a depăşit toate aşteptările.

Adrian Budriţan, extrem de cunoscut şi de apreciat în zona de muzică underground, a făcut un experiment inedit: a mixat câteva piese de-ale lui Guţă şi le-a reorchestrat în variantă. A obţinut de la casa de discuri a manelistului drepturile de a prelucra piesele acestuia şi a ieşit albumul FSOG (Future Sound of Gutza), o combinaţie de muzică ţigănească cu gabba, jungle, big beat, club, euro-trance sau chiar chill-out. „Am mixat FSOG în cluburi, a fost un succes. Chiar şi DJ Rhadoo mi-a promovat albumul. Odată, am pus într-un club varianta asta şi patronul m-a oprit şi m-a dat afară, căci nu voia manele în clubul lui. Nu înţelesese despre ce era vorba. Albumul s-a vândut în peste 100.000 de exemplare”, a povestit Budriţan pentru Click! Ineditul materialului discografic editat, în 2004, de casa de discuri MediaPRO Music, nu s-a oprit doar la prelucrarea unor manele de-ale lui Guţă. Odată intodus în calculator albumul, utilizatorii primeau şi un program ce le permitea să mixeze şi ei manelele lui Nicolae Guţă.

Future Sound of Gutza a fost cumpărat şi de fanii manelistului, care au reacţionat rapid, crezând că idolul lor şi-a schimbat stilul muzical: „FSOG a fost cumpărat chiar şi de fanii lui Guţă, care, ulterior, i s-au plâns acestuia ce muzică era aia? Aşa a aflat şi el de varianta mea, apoi a făcut rost de numărul meu şi m-a sunat. Am discutat vreo 40 de minute cu el. La început, mi-a spus că vine la Bucureşti să mă taie, că de ce mi-am permis să folosesc piesele lui? I-am explicat frumos că aveam dreptul de utilizare de la casa de discuri. S-a creat o adevărată nebunie!”, îşi aminteşte Adrian Budriţan. Până la urmă, Nicolae Guţă s-a lămurit, iar spiritele s-au mai calmat.

Mai multe