„Hells Kitchen – Iadul bucătarilor”, surprize

9 martie 2015 8:52   Vedete românești
Ultima actualizare:

„Hells Kitchen – Iadul bucătarilor” revine pe micile ecrane de astăzi (9 martie), la Antena 1. În fiecare zi de luni și marți, de la 20.30, chef Sorin Bontea, chef Cătălin Scărlătescu și chef Florin Dumitrescu, secondați de simpaticul maestru de ceremonii Virgil Mănescu, redeschid bucătăria și retsaurantul „Hells Kitchen”.

În prima ediție din acest sezon „Hells Kitchen – Iadul bucătarilor” intră în „arena culinară” 20 de bucătari, împărțiți în două echipe – cea roție și cea albastră.

Luni seară de la 20.30 fiecare dintre cei 20 de concurenți este întâmpinat la „Hells Kitchen – Iadul bucătarilor” cu provocarea de a găti un preparat semnătură, astfel încât cei trei chefi să își dea seama de nivelul, cunoștințele și talentul fiecăruia în parte. Fie că s-au școlit în Franța sau Italia, fie că studiază gastronomia, fie că deține propriul restaurant sau a lucrat în restaurant cu stele Michelin, fiecare concurrent va simți pe pielea sa ce înseamnă bucătăria „Hells Kitchen – Iadul bucătarilor” și jurizarea cu cei trei chefi de temut. Primul contact cu bucătăria va fi plin de surprize, pentru că acomodarea cu un loc nou nu este deloc ușoară.

„Hells Kitchen – Iadul bucătarilor” – cu clătite pentru chef Cătălin Scărlătescu

Cunoscut pentru faptul că nu agreează clătitele, chef Scărlătscu va avea parte chiar la prima probă de la „Hells Kitchen – Iadul bucătarilor” de o surpriză în farfurie: clătite cu somon și cremă de brânză. Cum va reacționa juratul în fața acestui plating, telespectatorii Antena 1 vor afla luni de la 20.30. Cu această ocazie, cei trei jurați vor împărți și laude, pentru un concurrent care reușește să obțină o farfurie aproape la fel de bună ca a lui chef Bontea, dar vor trimite în coșul de gunoi multe alte preparate.

Jurații „Hells Kitchen – Iadul bucătarilor” nu vor să vadă „poieniță în farfurie”, după cum vor mărturisi chiar ei, pentru că pretențiile restaurantului sunt mari, cu atât mai mult cu cât au în față bucătari cu experiență, rodați la restaurant din țară și străinătate.

„Hells Kitchen – Iadul bucătarilor” - cină pentru doamne

„Veți vedea concurenți foarte buni, talentați, dar până se vor obișnui cu bucătăria, cu meniul impus de noi, până vor învăța să funcționeze ca o echipă, va trece ceva timp”, spune chef Sorin Bontea, jurat „Hells Kitchen – Iadul bucătarilor”. De fapt, tot el este și cel care va coordona primul service al noului sezon, la care cei 20 de bucătari trebuie să gătească o cină aleasă pentru doamne.

La început de martie, „Hells Kitchen – Iadul bucătarilor” va sărbători doamnele invitând la masă numai femei, cunoscute sau nu, pe care să le răsfețe cu un meniu de top. Femei de afaceri, designeri, stewardeze, realizatori tv, chefi cunoscuți, toate aceste doamne trebuie tratate cu atenție și respect. Iar preparatele care ajung pe masa lor trebuie să fie fără cusur.

Așa se face că chef Bontea, secondat de chef Dumitrescu și chef Scărlătescu, va lua în mână frâiele bucătăriei și nu va fi deloc milos cu concurenții. Durerile de cap sau de picioare nu își au locul în bucătărie, scuzele nu sunt acceptate, astfel că chef Bontea își va ascuți și mai mult atitudinea. Salatele, foie gras-ul, risotto-ul, deserturile, toate trebuie să fie perfecte și scoase la timp.

„Veți vedea sezonul acesta service-uri foarte dinamice, mai ales că bucătăria va fi coordonată, pe rând, de fiecare dintre noi, cei trei jurați. Ceea ce poate fi uneori bulversant pentru unii concurenți. Pe alții îi va avantaja, pentru că fiecare va lucra mai bine cu unul dintre noi, chefii. Iar de aici se vor naște situații foarte interesante”, dezvăluie chef Cătălin Scărlătescu, jurat „Hells Kitchen – Iadul bucătarilor”.

La rândul lui, chef Florin Dumitrescu e de părere că pretențiile trebuie să fie și mai mari: „Veți vedea concurenți foate buni, unii dintre ei sunt adevărate personaje, școliți în Franța sau Italia, unii bucătari cu experiență”.

„Hells Kitchen – Iadul bucătarilor” este difuzat din 9 martie în fiecare luni și marți, de la 20.30, la Antena 1.

Mai multe