Hienă, Vierme şi Şopârlă de la Animal X s-au făcut băieţi de casă

8 septembrie 2018 19:11   Vedete românești
Ultima actualizare:

Trei băieţi plini de energie şi talentaţi rupeau topurile muzicale, în 1999, cu piesele “Pentru ea”, “N-am crezut” sau “Iubirea mea”. Anii au trecut, iar acum soliştii care aveau mare succes la fete au devenit familişti convinşi. Şerban Miron Copoţ (Hienă-37 de ani), Alexandru Sebastian Şalaman (Şopârlă- 36 de ani) şi Laurenţiu Mihai Penca (Vierme-35 de ani) s-au despărţit, însă nu este exclus ca anul viitor să se reunească, pentru spectacolul aniversar.

De-a lungul vremii, prin trupa Animal X au trecut mai mulţi solişti, însă Şerban, Alexandru şi Laurenţiu au fost, de departe, ”formula de aur”.  Erau, în 1999, în toate spectacolele, versurile piesei lor de dragoste,” N-am crezut ca vei pleca din viaţa mea / Oare am să pot iubi pe-altcinava”, fiind fredonate de o generaţie întreagă. În 2010, după ce Şopîrlă şi-a părăsit colegii, trupa s-a îmbogăţit cu noi membri, George Valentin Belu (Martzianu, chitară), Lazăr Cercel (Tzapu, bass) şi  Alexandru Ivanuş (Greiere, tobe). Din păcate, din 2014,   Animal X a intrat într-o pauză de perioadă nederminată.

Şeful trupei, Şerban Copoţ, a renunţat momentan la muzică, câştigând însă bani frumoşi din televiziune, el fiind co-prezentator la ”Next Star”, emisiunea postului Antena 1. El ne-a oferit un scurt interviu: “Fostul studio de înregistrări l-am transformat în camera de joacă a copiilor mei, Tedy (6 ani) şi Alexandru (2 ani). Nu le-am povestit despre trecutul meu muzical. Ştiu foarte puţin, dar nu am insistat pe subiectul acesta absolut deloc. Le-am pus câteva piese, o dată sau de două ori. Au trecut 19 ani de atunci, de când eram pe val. Muzica nu e un capitol închis, nu poţi închide o pasiune. Suntem într-o pauză adaptată la  necesităţile fiecăruia dintre noi. Camera de voci e biroul unde îmi fac ilustraţii şi treaba mea pe care o mai am. Nu mai am legătură cu muzica. Televiziunea e cea care mă pasionează acum”.

Colegul lui, Alexandru Sebastian Salaman, alias ”Şopârlă”, a încercat să revină în muzică, dar fără succes. S-a recăsătorit anul trecut şi acum se dedică vieţii de familie. Iar Laurenţiu Penca (Vierme) a devenit tată şi a intrat în afaceri. Fostul solist a activat în mai mult domenii până a înfiinţat CorpConstruct, o companie care se ocupă de design, amenajări interioare şi restaurări. El pune mare preţ pe oameni şi crede că reuşita unei afaceri e posibilă doar dacă angajaţii au succes.

Investeşte mult pentru a se asigura că oferă un mediu de lucru armonios şi îşi trage motivaţia din mulţumirea pe care o simte în echipa sa. “Am speculat o necesitate pe care am simţit-o pe pielea mea. Atunci când aveam nevoie de o echipă competentă pentru a dezvolta un proiect de amenajare, mereu întâmpinam dificultăţi în a o găsi. Am discutat cu prieteni care lucrau în zona de design interior, care se plângeau de aceleaşi nevoi. Ne-am concentrat în principal pe găsirea unor meseriaşi în adevăratul sens al cuvântului. A fost cea mai mare provocare: să formăm o echipă competentă”, a povestit el pentru www.upgraderbiz.ro

Mai multe