Horia Brenciu găteşte cântând
“Nu ştiu să gătesc nimic”, a fost primul răspuns al lui Horia Brenciu la provocarea de a-l vedea în acţiune, la bucătărie.
S-a gândit, totuşi, că ciupercile sunt singurele preparate pe care nu le-ar refuza niciodată şi la pregătirea cărora ar participa cu plăcere. Ce-a urmat - show în toată regula.
"Ştiu să cânt, din când în când mai scriu poezii, dansez ameţitor, cel puţin aşa spun colegii mei de trupă, iar în vorbe de dragoste nimeni nu mă-ntrece. Dar, cum orice pădure are o uscătură, eu nu ştiu să gătesc. Câteodată mă întreb de ce mi-am luat frigider. Toţi colegii şi prietenii mei, când îl deschid, se uită la mine într-un total dezacord. Dar n-am ce face", spune, cu umorul caracteristic, Horia Brenciu. Compensează prin faptul că îi place să descopere restaurante şi feluri diferite de mâncare. Asta în ciuda tendinţelor sale de a ţine, câteodată, dietă.
Citeşte şi:
Îl recunoşti pe Horia Brenciu?- FOTO
Horia Brenciu a întâlnit „Perfecţiunea Feminină” - VIDEO
Horia Brenciu îşi lansează clipul 3D la Divertis
Nu rata scrisoarea lui George Stanca: Dragă Horia Brenciu,
Plin de voie bună, în ritm de dans, Horia a stropit cu ulei ciupercile
"Câţiva ani după ce am ajuns în Bucureşti, în 1993, a fost o perioadă în care am vizitat des fast-food-urile. Dar pe măsură ce avansezi în viaţă, devii tot mai conştient că ce mănânci te afectează, în timp. Astfel, m-am apropiat de legume, de fructe de mare". Doar la capitolul dulciuri stă "jalnic".
"Desertul reprezintă arma fatală a celor care vor să-mi spună stop oricărei diete!". Apoi, cel mai mult îi plac ciupercile. "Nu le-aş putea refuza niciodată şi doar la prepararea lor aş participa activ în bucătărie", spune Horia.
Şi s-a descurcat mai mult decât onorabil. Ba mai mult, a umplut de veselie bucătăria restaurantului Cucina din Bucureşti, cântând şi dansând pe melodii creaţie proprie în timp ce apetisantele ciuperci se rumeneau pe grătar.
A umplut ciupercile cu o pastă de roşii
A ţinut drastice cure de slăbire
“A fost o vreme, în urmă cu 6-7 ani, când luasem proporţii titanice. Ajunsesem la 125 kg. Au fost şi cure care s-au soldat cu pierderi de 23 de kile. Acum încerc să fiu echilibrat, să nu fac excese”, spune muzicianul.