Horia Vîrlan renunţă la porc de Crăciun în favoarea curcanului. Ce reţete pregăteşte bucătarul

20 decembrie 2018 14:02   Vedete românești
Ultima actualizare:

Bucătarul Horia Vîrlan a fost invitat special în studioul Click! şi a împărtăşit o parte din secretele gastronomiei româneşti, dar şi câteva reţete care vor asigura succesul mesei de Crăciun şi de Revelion. Carismaticul bucătar a vorbit despre alegerile sale culinare, dar şi despre modul în care va petrece sărbătorile. Iată sfaturile pe care le-a oferit Horia Vîrlan celor care întâmpină dificultăţi în pregătirea meniului de sărbători.

Horia Vîrlan a răspuns afirmativ invitaţiei Click! de a împărtăşi o parte dintre secretele sale culinare şi a oferit sfaturi pentru ca meniul de sărbători să nu mai reprezinte o bătaie de cap pentru gospodine. Bucătarul a dezvăluit că nu este un "fan" al porcului pentru masa de Crăciun, preferând să folosească carnea de curcan, o alternativă mai sănătoasă. Tot pentru cei care nu sunt fani ai carnii de porc, maestrul propune peştele, care poate fi folosit într-o mulţime de feluri pentru masa festivă. "Din peşte putem să pregătim cârnaţi, pateu, cu siguranţă putem face friptură, putem să şi afumăm peştele. Batogul este un preparat din peşte afumat. Putem să facem sarmale din peşte, mai ales dacă găsim un peşte mai gras, cum ar fi novacul, crapul sau somnul. Putem folosi foi de varză sau de ştevie, pe care le-am marinat sau congelat. Se pun la congelator abia după ce le opărim puţin, ca să le înmuiem textura", ne-a mai spus prezentatorul emisiunilor "Mama mea gătește mai bine" și "În bucătărie cu Horia Vîrlan", de la Prima TV.

"Purceluşul nu se găteşte aşa simplu, nu îl poţi face tocană, trebuie băgat la cuptor. Îl condimentam bine cu sare şi piper şi nu trebuie să îi băgăm foarte multe condimente dacă ştim de unde provine, îl legăm frumuşel, codiţa şi urechile le învelim cu folie şi aluminiu ca sa nu se ardă şi apoi îl coacem în cuptor, la o temperatură de 180 de grade. (...) Friptură de curcan fac anul ăsta", a declarat Horia. 

Bucătarul nu a vorbit doar despre profesia sa, ci şi despre planurile de viitor şi modul în care îţi va petrece sărbătorile de iarnă. Întrebat ce îţi doreşte de Crăciun, Horia a mărturisit că nu are dorinţe măreţe, ci speră ca toţi cei dragi să fie sănătoşi şi împreună, pentru a se bucura de Crăciun. Nu are de gând să petreacă de Revelion, ci preferă să îi lase pe cei mai tineri din familie să se bucure de muzică până la miezul nopţii şi de artificii, el şi soţia plecând într-o mult visată vacanţă într-un loc drag lor, Gura Humorului. 

"De Crăciun îmi doresc să fim toţi împreună, îmi doresc lucruri simple. Îmi doresc ceva care pare cu conotaţie naţionalistă. Îmi doresc ca românii să se iubească mai mult pe ei, îmi doresc un naţionalism curat, în care fiecare să facă ceva pentru binele naţiei. Când vorbim despre ţara noastră cu unii care nu sunt români, să nu vorbim de rău. Am putea să ne plătim taxele şi impozitele, să mergem să votăm, să fim conştienţi că votul ălă este important, să cântăm imnul ala naţional, din suflet nu din gură", a conchis Horia Vîrlan.

Mai multe