Horia Vîrlan se întoarce la Prima TV mai slab cu 15 kg. Cum a reușit
Celebrul bucătar Horia Vîrlan (52 de ani) se întoarce pe micile ecrane de la Prima TV cu cel de-al doilea sezon al emisiunii „Mama mea găteşte mai bine”. Şi nu singur, ci cu un nou ajutor, interpretul de muzică populară Valentin Sanfira.
Fanii simpaticului bucătar vor observa, cu siguranță, o schimbare semnificativă ”în jurul taliei”, pentru că Horia Vîrlan a scăpat de 15 kilograme.
- Vă întoarceţi pe micile ecrane după o pauză de un sezon...
Dar pot spune că nu am lipsit, căci telespectatorii m-au văzut la Prima TV, la showul “Cireaşa de pe tort”.
- Reveniţi cu noutăţi, un sezon nou pentru “Mama mea găteşte mai bine” şi un nou coprezentator.
Da, este vorba de solistul de muzică populară Valentin Sanfira. Cât despre emisiune, e un show a cărui idee mi-a plăcut chiar de la început. Observ că încet, încet începe să se dezvolte, iar filmările decurg normal. Sper să fie şi acesta un sezon bun. Primul sezon a fost la o oră nepotrivită, mai ales pentru gospodinele care lucrează. Au urmărit emisiunea doar casnicele, căci în intervalul acela orar, de după-amiază, nu-l putea vedea toată lumea. Acum, seara, de la 19.30, cred că îl va urmări mai multă lume, de luni până vineri, când mamele şi soţiile sunt acasă. Ele ajung acasă şi, după ce s-au odihnit un pic, pregătesc masa celor dragi şi se uită la noi.
- Ce face Horia Vîrlan când nu filmează?
Mă ocup de o firmă de consultanţă şi îi ajut pe cei care doresc să-și deschidă un restaurant să şi-l pună la punct. Mă ocup şi cu instructajul bucătarilor profesionişti. Eu încerc să-i ajut să se dezvolte din punct de vedere profesional. Mai merg la pescuit, când am timp, mai verific reţete, pentru că am şi o firmă de catering. Când cei de acolo au liber, mai intru în bucătărie şi prepar diverse reţete care cred că ar putea prinde la noi.
- Ce reţetă românească vă place să gătiţi cel mai mult?
Toate îmi sunt dragi. Îmi place să mănânc sarmale. Nu prea îmi place să le gătesc, chiar dacă le fac gustoase, pentru că nu am răbdare să le împăturesc în varză. Am avut momente în carieră când am rămas singur în bucătărie până dimineaţa, împăturind sarmale. Aşa că prefer să le mănânc decât să le gătesc. În rest, orice preparat pe care îl fac, îl tratez cu drag. Iar pe cele mai noi cu foarte mare interes. Mă străduiesc să nu dau rateuri.
- Ce nu ştiu telespectatorii despre Horia Vîrlan?
Am doi copii, un băiat, Adrian, care face 27 de ani şi o fată, Ileana Iulia, care face 23 de ani în vară. Niciunul nu e preocupat de gătit, fiul meu mănâncă, ca orice om, dar în bucătărie nu intră. Decât dacă e foarte flămând şi face ceva uşor. Fata mea mai face dulciuri, paste, pe care le face când are timp, pentru că e foarte ocupată.
- Soţia găteşte?
Când are timp, când nu am eu timp să gătesc, când nu sunt acasă. Nu e foarte încântată de gătit, dar o face foarte bine. Îmi place mâncarea pe care o face şi face ceva ce fac şi eu. În acelaşi stil. Mama ei a fost bucătăreasă şi a învăţat de copil. Face mai multe feluri odată, la fel ca mine.
- Ce părere aveţi de concurenţa de la celelalte posturi TV?
Foarte bine că sunt mai multe emisiuni culinare, pentru că în felul acesta se trezește interesul oamenilor pentru alimentaţie. Învaţă lucruri pe care eu le-am amintit de multe ori la „Cireaşa de pe tort” – păstrarea igienei în bucătărie. Şi gătitul e divertisment... E bine că sunt bucătari la TV.
- Câte kilograme aţi mai slăbit şi cum?
Am dat jos 15 kg, dar nu fără eforturi. Am făcut zilnic sport, adică abdomene, bicicletă medicinală şi diverse exerciţii normale pentru mâini şi picioare. În plus, încerc să mănânc dimineaţa, iar ultima masă să fie la 18.30. Beau trei litri de lichide pe zi şi am renunţat la pâine şi paste. Iar în locul zahărului folosesc îndulcitor. Nu mai mănânc mâncăruri grase, unt sau smântână. Am mai limitat şi din cantităţi, nu mai mănânc la o masă să mă ghiftuiesc. Mănânc şi legume.