Iată cât ar putea să dureze vindecarea lui Gabriel Cotabiţă! Ultimele veşti despre recuperarea artistului

23 iunie 2015 23:08   Vedete românești
Ultima actualizare:

A pornit pe calea recuperării, are ambiţie, însă drumul e greu. Apropiaţii lui Gabriel Cotabiţă spun că, în cazul artistului care a stat trei săptămâni în comă, progresele sunt mici. Surse medicale afirmă că ar avea nevoie de circa un an de tratament.

Regizorul George Ciubotaru, bun prieten al lui Gabriel Cotabiţă, a dezvăluit pentru Click! ultimele noutăţi despre starea solistului.

“Gabi este mai bine, însă performanţele din ultima vreme nu sunt foarte mari. Nu este cazul ca mâine să-l vedem mergând sau dansând. Stă însă pe scaun şi mănâncă normal. Face fizioterapie, acupunctură, însă procesul de recuperare este unul de lungă durată. Este ca un om care a avut un accident de maşină puternic. De vorbit, vorbeşte, e coerent, însă are şi momente de lipsă de luciditate. Dar la cât de multe medicamente ia, nici nu are cum să fie mereu coerent. A fost ca şi Schumacher (n.r. - pilotul de formula 1 care a suferit un accident cumplit la schi, în urma căruia a rămas imobilizat şi incapabil să vorbească), dar din fericire organismul lui a răspuns mai bine. Nu vrea să vadă pe nimeni decât pe cei din familie”, ne-a spus Ciubotaru.

Gabriel Cotabiţă (59 de ani) se află în prezent internat la Spitalul Elias din Capitală, la Clinica de Recuperare. La începutul lunii mai, cântăreţul a suferit un stop cardio-respirator şi a stat internat mai bine de o lună la Spitalul Floreasca.

El i-a uimit pe medici când şi-a revenit din coma profundă şi a început să vorbească şi să se mişte. În prezent, o echipă de specialişti are grijă ca artistul să facă zilnic fizioterapie, kinetoterapie, terapie cu laser, chiar şi acupunctură şi logopedie.

Tuncay Ozturk: «Nu există refacere rapidă»

Tuncay Ozturk, soţul Andreei Marin, specialist în recuperare medicală, a declarat pentru emisiunea Click! de la PrimaTV că în astfel de cazuri nu există recuperare rapidă. ”Da, ştiu că are creierul afectat, iar în astfel de situaţii pot fi foarte multe cauze, sunt multe simptome! Depinde ce parte a creierului e atinsă! Poate fi afectată activitatea motorie numai pe partea stângă a corpului. Mâinile, de exemplu, pot funcţiona. La acest tip de pacienţi durează între şase luni şi un an să-şi recupereze abilităţile. De cele mai multe ori, pacienţii nu se recuperează complet. Întotdeauna există ceva ce nu se poate vindeca”, a declarat Tuncay. 

Mai multe