Iată dieta de 5 zile a Ioanei Ginghină!
Ioana Ginghină este un fan al alimentaţiei sănătoase şi al curelor de detoxificare. Ţine câteva pe an, în special în perioada de primăvară-vară. Săptămâna trecută a dat jos două kilograme în urma unei diete stricte, stabilite de ea. A făcut o pauză de câteva zile, după care s-a apucat de o nouă cură, cu cireşe.
„Am fost recent în piaţă şi am văzut ce nebunie de fructe şi de legume de sezon. Aşa mi-a venit ideea să ţin o cură de detoxificare. Mai ales că vreau să mai dau jos nişte kilograme”, explică Ioana. Ca să aibă susţinere, şi-a antrenat şi prietenii virtuali de pe Facebook să ţină şi ei, alături de ea, această cură.
- În prima zi a mâncat doar fructe.
- A doua zi doar legume.
- Zilele 3 şi 4 au fost cu orez simplu şi condimente.
- Ziua 5, din nou cu fructe.
„Fructele şi legumele pot fi delicioase atât proaspete, cât şi preparate în tot felul de reţete. Eu mi-am făcut supe-creme, mâncărici, cartofi copţi, legume la grătar, salate în tot felul de combinaţii. Zilele cu orez de la mijlocul perioadei au rolul lor – orezul e o cereală fără gluten care ajută stomacul afectat, poate, după atâtea vegetale”, explică actriţa. După această cură de 5 zile a slăbit 2 kg, iar pielea feţei şi-a recătăpat strălucirea. Mulţumită de rezultat, săptămâna aceasta actriţa s-a apucat de o nouă cură, de această dată numai cu cireşe. „Timp de 5 zile mănânc doar cireşe, culese din propria grădină. Mi se par delicioase, aşa că nu mi-e greu. Aşa am mai slăbit 2 kg. În vara aceasta voi mai urma o cură, cu pepene”, promite ea.
Săptămâna aceasta a mâncat numai cireşe
Povesteşte că ţine aceste cure pentru sătătatea sa, dar şi pentru a arăta mai bine. Elimină apa din organism, are o digestie mai uşoară, pielea şi părul arată incredibil şi mai dă jos din kilogramele în plus. „Am mai ţinut o cură foarte bună: 3 zile fructe, 3 zile legume şi 3 zile orez. Am slăbit 9 kg. Aveam nevoie pentru că eu timp de vreo 2 ani am făcut nişte tratamente hormonale pentru a rămâne însărcinată, în urma cărora m-am îngrăşat. Le-am întrerupt anul trecut, nu le mai puteam duce”, spune Ioana.
Reţeta ei de bomboane raw vegan
Ingrediente: o cană de curmale înmuiate în apă timp de o oră, 4 linguri ulei de cocos şi două linguri de cacao. Toate ingredientele se mixează în blender până rezultă o pastă din care se modelează biluţe, care se dau la frigider până se întăresc.
Găteşte mai multe feluri de mâncare în weekend
În timpul săptămânii, Ioana Ginghină (38 de ani), soţul ei, Alexandru Papadopol (40 de ani) şi fiica lor, Ruxandra (6 ani) reuşesc să ia masa împreună doar seara. Şi atunci mănâncă mai mult alimente uşoare, rapid de preparat. În weekend, însă, ies scântei din bucătărie. Ioana găteşte câteva feluri de mâncare, de la ciorbe, fripturi, sufleuri, tocăniţe şi musaca, până la torturi, plăcinte şi prăjituri delicioase. „Îmi place în bucătărie, tot timpul am chef şi dispoziţie pentru gătit, mă relaxează. Sâmbăta stau câte 5-6 ore până fac mai multe feluri de mâncare. Dulciurile ne plac tuturor foarte mult, însă eu fac mai mult din cele sănătoase, raw vegan”, ne spune actriţa.