Ilinca Obădescu (Kanal D): «Din copilărie eram pasionată de gătit»

12 decembrie 2015 20:46   Vedete românești
Ultima actualizare:

Ilinca Obădescu, prezentatoarea ştirilor de la Kanal D, şi-a descoperit pasiunea pentru gătit încă din copilărie.

Bucătăria era locul unde se juca, unde o ajuta pe mama ei să facă plăcintă sau prăjituri, iar pe tată la faimosul lui preparat, ciorba de văcuţă. Între timp, a trecut la un alt nivel în ceea ce priveşte gastronomia. Şi-a cumpărat cărţi de bucate, a citit, s-a documentat de pe internet şi nu ratează emisiunile culinare ale lui Jamie Oliver.

„Sunt pasionată de gătit şi cred că principalul ingredient în preparatele mele e sufletul pe care-l pun în tot ce fac”, spune prezentatoarea Kanal D. Special pentru Click! a pregătit o reţetă delicioasă – ton în crustă de susan, cu morcovi şi mazăre.

Ingrediente: 500 g ton roşu, 200 g susan, 4 linguri sos de soia, o linguriţă zahăr brun. Pentru piureul de morcovi: 400 g morcovi, 100 g unt, un praf de sare, unul de ghimbir, unul de turmeric, seminţe de dovleac pentru orant. Pentru piureul de mazăre: 400 g mazăre, 100 g unt, un praf de sare, 2 linguri de mentă uscată, una de boia.Mod de preparare: morcovii se fierb cu 50 g de unt într-un vas şi mazărea cu alte 50 g unt în alt vas. Când sunt gata, se scot şi fiecare se pasează separat, cu restul ingredientelor, pentru a rezulta două tipuri diferite de piure. Apoi ne ocupăm de ton. Se amestecă sosul de soia cu zahărul şi prin acest sos se trec rapid bucăţile de ton. Se tăvălesc apoi prin susan şi se prăjesc în tigaie.

Mai multe