În plin scandal cu detoxul, nutriționista vedetelor contraatacă

27 ianuarie 2017 13:17   Vedete românești
Ultima actualizare:

Expert în nutriție și alimentație raw vegană, Anca Alungulesei și-a strâns toate sfaturile, oferite de-a lungul timpului vedetelor, într-o carte intitulată "Sănătate la pahar. Ghid de introducere a sucurilor naturale în alimentație. Pas cu pas”. Lansarea a avut loc miercuri (25 ianuarie), la Cărturești Carusel din Centrul Vechi.

Fierbe Internetul după ce medicul nutriționist Simona Tivadar a scris, pentru life.ro, un text în care desființează mitul detoxului, metodă de curățare a organismului, foarte răspândită în rândul vedetelor. "Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine", spunea Simona Tivadar. Afirmațiile acesteia nu au rămas fără ecou, iar mai multe vedete au combătut puternic, explicând cât de mult le-a ajutat cura cu sucuri verzi sau vacanțele petrecute în diverse centre de detoxifiere. Printre VIP-urile care se "detoxifică" periodic se numără și Ileana Badiu, Laura Cosoi, Jojo, Nicoleta Luciu, Ioana Ginghină. Acestea din urmă au colaborat și cu expertul în nutriție Anca Alungulesei, care le-a introdus în lumea alimentației raw vegane, preparând împreună diverse delicii, de la înghețată, până la torturi fără coacere.

Anca Alungulesei nu doar că a lansat miercuri (25 ianuarie) cartea "Sănătate la pahar. Ghid de introducere a sucurilor naturale în alimentație. Pas cu pas”, însă a anunțat și deschiderea Școlii Raw Vegan. "La Școala Raw Vegan (re)învățăm să ne hrănim din natură, nu din fabrici, învățăm principii de bază ale unei alimentații sănătoase pentru copii și adulți, rețete practice pentru toate mesele zilei, precum și programe concrete de alimentație pe termen scurt, mediu și lung", spune Anca Alungulesei. Cele 4 cursuri anuntațe până acum sunt: “Strategii de detoxifiere a organismului cu hrană lichidă” (4-5 februarie), “Deserturi delicioase pentru copii sănătoși și părinți fericiți” (18-19 februarie), “Alimente medicament- Bucătărie vindecătoare” (4-5 martie),  “Plan alimentar de 21 de zile - hrana vie pentru corp, minte și suflet” (18-19 martie).

Mai multe