INTERVIU Carmen Brumă, sfaturi de aur pentru femei. De ce se rujează când iese la alergat

25 iulie 2020 10:16   Vedete românești
Ultima actualizare:

Carmen Brumă (43 de ani) știe exact ce trebuie să facem pe timp de vară cu părul și tenul nostru, cum să ne hidratăm corect și ce alimentație corespunzătoare să avem pentru a ne menține în formă și pe “linia de plutire”. Iată care sunt ponturile vedetei pentru a avea o vacanță liniștită și fără probleme de deshidratare!

Click!: Carmen, cum arată vacanța ta vara aceasta?

Carmen Brumă: Anul acesta am renunțat, ca mulți alții, la planurile noastre de vacanță în Turcia și ne-am reorientat către România. Am fost deja o săptămână la Poiana Brașov, la un hotel la care mergem de foarte mulți ani, și care este preferatul lui Vlad. Ne-am simțit foarte bine, în siguranță, și datorită faptului că era foarte puțină lume, iar în locurile în care am fost noi regulile anti covid erau respectate, cu măști, distanțare etc. În planurile noastre ar mai fi o săptămână de vacanță dar deocamdată nu ne-am hotărât.

Ești o împătimită a ritualurilor de înfrumusețare!  Cum ne îngrijim părul și tenul pe timp de vară? Ce ne împărtășești, te rog, din trucurile tale!

Eu cred că vara este anotimpul în care pielea și părul au cel mai mult de suferit din cauza condițiilor meteorologice și de aceea ritualurile de îngrijire ar trebui îmbogățite cu câteva etape. Am făcut multe greșeli de-a lungul anilor, iar acum la aproape 40 de ani am ajuns, în urma experienței acumulate, la o rutină care mă ajută să încetinesc, măcar un pic, ritmul îmbătrânirii și să-mi mențin sănătatea.

1. Nu ies niciodată din casă fără să mă dau cu crema cu protecție solară (SPF 50 pentru față, 30 pentru corp) și spray cu protecție pentru păr (dacă nu am șapcă sau pălărie).

2. Îmi aplic de fiecare dată când ies din casă gloss de buze cu protecție SPF 30, strugurel, ruj, care să acționeze ca o peliculă de protecție. Nu e un gest de cochetărie feminină, ci unul de prevenție împotriva cancerului de piele. Atunci când alerg adaug pe buze, peste glosul cu protecție, un strat de ruj mat, rezistent la apă, pentru că din cauza traspiratiei un singur strat se duce repede de pe buze.3. Port aproape tot timpul ochelari de soare (cu protecție UVA și UVB) indiferent de anotimp sau dacă afară e înnorat. Îmi protejează ochii, dar și pielea din jurul lor, care se ridează foarte repede.

4. Fac duş de fiecare dată când ies din piscină! Clorul folosit la dezinfectarea apei din piscine este dăunător pielii. El poate provoca alergii, iritaţii, arsuri chimice dacă ne expunem la soare fără să fi făcut un duş cu apă curată, după ce am ieşit din bazin. Multe persoane ies din apă şi se expun la soare fără să fi îndepărtat clorul de pe piele. Astfel, în contact cu lumina şi cu razele UV, acesta se activează şi te poţi trezi cu afecţiuni dermatologice.

5. Nu umblu desculță la piscină! Întotdeauna port papuci până la intrarea în bazin. E un sfat pe care l-am primit de la mulți medici dermatologi cu care am colaborat. Nu ne îmbolnăvim din cauza apei din piscină, iar asta datorită cantităţii mari de clor. Este un mit în care nu ar trebui să mai credem! În schimb, ne putem îmbolnăvi şi putem suferi din cauza diferitelor afecţiuni dermatologice dacă intrăm în contact cu bălţile care se formează în jurul bazinului, unde clorul s-a evaporat sau dacă nu purtăm papuci de plastic la duşuri.

Cum ai tu grijă de părul tău în perioada asta?

Îngrijirea profesională a părului și a pielii, pe care mi-o făceam până acum la salon, am redus-o la minimum și mă descurc destul de bine acasă. Reușesc să mă vopsesc și să-mi fac singură tratamente de bază cu ajutorul produselor profesionale care există pe piață. Sincer, cred că în "fișa postului de femeie" trebuie să fie obligatorie îngrijirea de bază gen vopsit, mani/pedi, pensat, epilat, tratamente simple pentru față.

Cât despre hidratare și alimentație, ce trebuie să știm acum?

Din rutina de îngrijire nu trebuie să lipsească alimentația echilibrată, cu alimente de sezon pe cât posibil, sportul și hidratarea corespunzătoare. Cea mai bună cremă e în primul rând apa pe care o bei în mod constant. Pericolul deshidratării organismului e tratat superficial de multe persoane. “Nu pot să beau apă pentru că nu mi-e sete” este explicația multora pentru consumul insuficient de apă. Medicii spun că o persoană deshidratată prezintă următoarele semne: tegumente flasce, uscate sau din contră, transpirații abundente, aspect palid, stare generală de slăbiciune, amețeli, dureri de cap, greață, vărsături, absența nevoii de urinare sau urinarea în cantități foarte reduse (urină concentrată, închisă la culoare, acidă). De asemenea, poate prezenta crampe musculare, scăderea tensiunii, senzația de gură uscată și tahicardie. Dincolo de aceste simptome fizice, dacă în această perioadă vă concentrați mai greu, sunteți iritat sau nervos e posibil să fie tot din cauza deshidratării.“Nu pot să beau apă” este o frază pe care o aud foarte des din partea celor care care se plâng că au probleme cu greutatea. O fi ea insipidă și incoloră, dar este indispensabilă pentru funcționarea organismului și te ajută să slăbești. Atunci când ești deshidratat, mănânci mai mult pentru că ai tendința să confunzi senzația de sete cu cea de foame. Dacă bei suficientă apă, vei separa cu ușurință cele două senzații. În plus, apa diminuează pofta de mâncare și te ajută să prelungești starea de sațietate. Sigur că apa nu ține de foame, dar o păcălește, iar acesta e un lucru important într-un proces de slăbire!În toate programele mele de slăbire disponibile pe www.carmen-bruma.ro recomand în primul rând hidratarea corectă alături de planul alimentar concret și antrenamentele pentru acasă.

Citește și

Cât costă programul conceput de Carmen Brumă pentru un abdomen plat, fără grăsime

Carmen Brumă face plajă pe terasa blocului! Arată senzațional în costum de baie!

Mai multe