INTERVIU Cum s-au salvat Mirela Retegan și "Gașca Zurli: “Au scăzut încasările cu 95%. Am murit și am înviat de câteva ori”

5 decembrie 2020 12:35   Vedete românești
Ultima actualizare:

Poreclită "Femeia Uragan", "mama Găștii Zurli", "Tanti prezentatoarea" sau "Doamna Directoare", Mirela Retegan are mereu de o energie debordantă. Pandemia nu i-a pus afacerea la pâmânt și a ambiționat-o să se reinventeze și să își mute majoritatea proiectelor cu Gașca Zurli, în online. În plus, și-a văzut visul cu ochii și, după 14 ani de așteptare, are emisiunea "Casa Zurli", la Antena 1, primul mare proiect pentru familie, de la Abracadabra încoace! Dacă a fost tentată sau nu să infieze un copil, ce proiecte are și pentru cine i se usucă inima de dor, Mirela Retegan ne-a spus într-un interviu exclusiv.

  • Click!: Mirela, cum a fost anul acesta pentru tine? Cât de rău a mers business-ul cu Gașca Zurli?

Mirela Retegan: Am murit și am înviat de câteva ori. Au scăzut încasările cu 95%, dar a crescut cu 200% încrederea în mine și în brandul Zurli. E un an greu, dar am găsit resurse să rămânem în picioare, ba chiar să facem multe fapte bune.

  • Ai pierdut sume mari de bani? Câte spectacole Gașca Zurli ai fost nevoită să anulezi?

TOATE! Gândește-te că pe 2020 aveam doar 3 (trei!!!) zile libere în calendar. Am avut săli rezervate și închiriate și în țară, și în Europa, hoteluri plătite, bilete de avion cumpărate...

  • Concedieri pe timp de pandemie ai făcut sau ai reușit să îți ții toată echipa aproape?

Nu am făcut concedieri. Sunt câțiva oameni care au plecat pentru că nu mai aveau ce face. În rest, am căutat să gasesc ceva de lucru pentru toată lumea.

  • Cum a pornit pe timp de pandemiei transformarea și reinventarea Mirelei Retegan?

Mi-am amintit încă o dată că tot ce îmi trebuie se află în mine. Că nu depinde de nimeni din afara mea să fiu fericită. Că pot să găsesc în bucuria de a face orice lucru resursele pentru a realiza tot ceea ce îmi propun, din toate punctele de vedere.

  • $reperio-raw:%22%3Ciframe%20allow%3D%5C%22accelerometer%3B%20autoplay%3B%20clipboard-write%3B%20encrypted-media%3B%20gyroscope%3B%20picture-in-picture%5C%22%20allowfullscreen%3D%5C%22%5C%22%20src%3D%5C%22https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fembed%2FXmBXQoT3FwM%5C%22%20width%3D%5C%22560%5C%22%20height%3D%5C%22315%5C%22%20frameborder%3D%5C%220%5C%22%3E%3C%2Fiframe%3E%22$
  • Ai reușit un sitcom românesc pentru întreagă familie, pe Antena 1, emisiunea Casa Zurli.

Da, da, da, da! Visez la el de 14 ani. Mi-am dorit un produs care să adune toate familiile în fața televizorului, copiii și părinții să se uite împreună la ceva în care să se regăsească; o casă românească, cu întâmplări din viața noastră, cu personaje românești, cu greșeli și bucurii românești, ceva cu care să se identifice orice român și de la sat și de la oraș, și bogat și sărac, și educat și simplu.

  • Ai lansat o nouă carte, pe 16 noiembrie. Despre ce este vorba mai exact?

“Povestea lui Mulțumesc”. Este cartea cu numărul 7 din seria Poveștile Zurli. Urmează “Te rog, Moș Crăciun!”, numărul 8, chiar înainte de Crăciun. Mi-am propus o serie de 10 cărți, fiecare cu o poveste și o morală, din care copiii să învețe lucruri frumoase și utile în dezvoltarea lor. Uite, din “Povestea lui Mulțumesc” copiii învață să folosească expresiile magice “Te iubesc”, “Te rog frumos”, “Mulțumesc”, “Iartă-mă”. Este foarte important cum îi învățăm aceste lucruri esențiale în creșterea lor. Copiii au nevoie de povești spuse pe sufletul lor.

  • Nu ai stat deloc degeaba pe timp de pandemie. Ce ne aduce “Punguța Zurli”?

Sunt vremuri grele pentru toți românii. Punguța Zurli este un produs pe care părinții îl pot oferi copiiilor din familii cu probleme financiare. Poți să cumperi o Pungă Zurli de pe magazinul nostru online și noi o trimitem unui copil dintr-o listă de așteptare. În pungă o să punem o jucărie de pluș, o carte și un joc, cu o scrisoare din partea ajutorului de Moș Crăciun. Explicăm pe larg ce înseamnă această campanie de final de an, pe site. Românii sunt buni și chiar cred că fiecare poate aduce bucurie în jurul lui.

  • Prietena ta, Sarah Nicole Smith, a adoptat 8 copii. Pentru ea ai pus bazele proiectului “Născuți din inimă”. Nu te-ai gândit sau poate te-a bătut gândul la un moment dat să adopți și tu unul?

La un moment dat m-am gândit. Dar acum îmi dau seama că e destul de complicat pentru mine să cresc un copil. Aș face asta dacă mi-aș dori să îmi pun la dispoziția lui tot timpul meu, toată disponibilitatea. Ori acum, am sentimentul că pot să fac mult mai multe folosind timpul meu în proiecte care pot să ajute mai mulți copii. Adopția nu trebuie să o facă un adult care are nevoie de un copil. Adopția este despre un copil care are nevoie de un adult.

  • Cum e Maya acum? E cu tine, acasă, sau a plecat la Londra? Veți face sărbătorile de iarnă împreună?

Maya vine de la Londra. E prima oară când nu ne-am văzut timp de 3 luni. Abia aștept să o strâng în brațe. O să facem sărbătorile împreună și o să ne bucurăm una de cealaltă. Maya e cel mai frumos cadou pe care mi l-a făcut Dumnezeu.

  • Vor fi primele sărbători acasă. Aveai planuri și ți-au fost date peste cap?

De câțiva ani am făcut revelionul într-o țară caldă. O să fie primul an acasă, după multă vreme. Dar știi ce? Oricum îmi propusesem să învăț să schiez până la 50 de ani. Poate că e o ocazie bună, fix în anul în care am împlinit o jumătate de secol, să o fac și pe asta.

  • Când mai reușești să mai ai timp de tine cu atâtea lucruri de făcut?

Îmi fac timp. E proiectul meu din pandemie. Să pun frână și să mă bucur de fiecare om din viața mea, să iau lucrurile rând pe rând fără să mă grăbesc spre ziua de mâine. Mă bucur de Astăzi, Aici și Acum! Ceea ce vă invit și pe voi să faceți.

  • Ție ce îți place să faci cel mai mult? Ce te împlinește?

Să reușesc să mă bucur cât mai mult de tot ceea ce fac și ce mi se întâmplă. Mă simt împlinită atunci când fac totul cu bucurie, de la fapte bune, campanii mari, gesturi mici, până la a face câteva ore de sport sau o emisiune la radio.

  • Este ceva ce îi lipsește în momentul de față Mirelei Retegan?

O daaaa, pot spune că lipsesc destul de multe din viața mea, dar am cel mai important lucru din lume: sunt în viață! Și știu că doar de mine depinde să aduc tot ce îmi doresc în ea.

  • Ești Antrenorul Părinților! Cum îi antrenezi și cum îi sfătuiești să nu își piardă răbdarea cu școală online?

Chiar am discutat pe tema asta în ultima emisiune de la radio. E nevoie de multă răbdare și comunicare multă între toți membri familiei. E o perioadă în care poți trece psihic și emoțional de la o extremă la alta în câteva secunde. Viața va intra la un moment dat pe făgașul ei normal. Trebuie să existe înțelegere din toate părțile, de răbdare și joacă. Nici copiilor nu le este ușor cu noile reguli și cu școala online, iar părintele trebuie să îi fie suport în toată această perioadă. Vă invit să ascultați emisiunea de la radio, o să vă răspundă la multe întrebări.

  • Ce îți lipsește cel mai mult din viață de dinaintea pandemiei?

Îmbrățișările pe care le primeam după fiecare spectacol de la copii, de la mămici, zumzetul din sălile de spectacol, oamenii, drumurile prin țară, călătoriile cu avionul, de multe alte lucruri.

  • Cum vezi proiectele Găștii Zurli anul viitor și când crezi că viața își va relua cursul normal?

Când… n-aș putea să-ți spun. Dar pot să-ți spun vom continua să facem ce știm mai bine, să venim cu materiale și proiecte noi, de calitate, pentru cei mici, dar și pentru părinți. Eu și oamenii de lângă mine, din echipa mea, înotăm. Doar așa vom ajunge pe malul celălalt, cu mintea întreagă și încrezători în noi.

Mai multe