Ioan Gyuri Pascu a murit. Mesajele emoţionante transmise de Smiley, Tudor Chirilă şi Dan Negru

26 septembrie 2016 11:24   Vedete românești
Ultima actualizare:

Vestea morţii lui Ioan Gyuri Pascu a adus multă durere printre cei care l-au cunoscut şi i-au apreciat munca. Omul de televiziune, Dan Negru, şi artiştii Smiley şi Tudor Chirilă au transmis mesaje emoţionante după ce au aflat că umoristul s-a stins din viaţă luni dimineaţă.

Dan Negru şi-a amintit perioada în care a împărţit platourile de filmare cu trupa Divertis şi cum Ioan Gyuri Pascu a fost ceea ce trupa de umor avea nevoie ca fanii să vină în număr extrem de mare la spectacole şi să nu rateze mai apoi show-urile televizate. Omul de televiziune a publicat pe Facebook un mesaj prin care a recunoscut meritul umoristului în cadrul trupei.  

"A plecat publicul isteţ de tv"

"Umorul în televiziunea de după revoluţie a avut trei fenomene, ca audienţă tv, subliniez, ca audienţă tv: Divertis, Vacanţa Mare şi Las Fierbinţi. Divertis-ul lui Gyuri avea înţepătura socio-politică pe care celelalte două n-o aveau. Umorul cu înţepătura socio-politică e peste tot în lume, inclusiv în Rusia la celebra televiziune THT. Mai puţin la noi...Am împărţit Romexpo-ul câţiva ani, ca platouri de filmare, cu Divertis, care era cea mai cool «înţepătura» socio-politică. O dată cu plecarea lui Gyuri, a Divertis-ului, a plecat şi o mare parte din publicul isteţ de televiziune. Asta e încurcătura…", şi-a amintit Dan Negru. 

"Îi datorez lansarea în muzică"

Tudor Chirilă a lucrat cu Ioan Gyuri Pascu, acesta din urmă fiind "responsabil" de finaţarea primului disc al trupei Vama Veche. "Lui Gyuri îi datorez lansarea în muzică. A fost primul producător care a crezut în muzica Vama Veche şi s-a încumetat să finanţeze primul nostru disc, «Nu am chef azi». Cred că bunul simţ, modestia exagerată şi un anumit tip de frământare interioară specifică oamenilor cu suflet mare au frânat o carieră care ar fi meritat mult mai mult. Cei apropiaţi însă (printre care, din nefericire, nu mă aflu) au fost cei mai câştigaţi pentru că s-au aflat în raza de acţiune a sensibilităţii lui. Dumnezeu să te odihnească, Gyuri", a scris Tudor Chirilă, îndurerat. 

La fel de trist că umoristul a părăsit mult prea repede această lume a fost şi Smiley. Artistul a avut puterea să scrie doar căteva cuvinte pe pagina lui oficială de socializare în care îi mulţumeşte. "Dumnezeu să te odihnească OM minunat! Îţi mulţumesc!", a notat artistul. 

Mai multe