Ioana Băsescu răsuflă ușurată! Soțul ei a fost achitat în dosarul de șantaj

1 noiembrie 2017 15:14   Vedete românești
Ultima actualizare:

Avocatul Radu Pricop, soțul Ionaei Băsescu, a fost achitat miercuri, 1 noiembrie, de Curtea de Apel București în dosarul în care este acuzat de complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații.

Ginerele fostului președinte Traian Băsescu a fost achitat de Curtea de Apel București, însă decizia nu este definitivă. Avocatul Radu Pricop a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații, conform Agerpres, citată de Hotnews.

În același dosar, Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj, trafic de influență, fals în declarații și participație improprie în forma instigării la infracțiunea de fals intelectual. Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop, a exercitat asupra omului de afaceri Alexandru Horpos, denunțător în cauză, acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4 milioane euro, nedatorată de acesta din urmă. 

"Astfel, firma la care Lucinschi era asociat/acționar a introdus la DIICOT o plângere penală, dând, în mod intenționat, unor afaceri comerciale nerentabile o încadrare juridică penală. Acțiunile de constrângere au constat în condiționarea retragerii plângerii penale respective de acceptul omului de afaceri de a remite suma de bani menționată. De asemenea, inculpatul Lucinschi i-a promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor care făceau obiectul plângerii într-o infracțiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează", susțin procurorii. 

Mai multe