Ioana Ginghină a început cura cu pepene
Supărată că s-a întors de la un festival din Polonia cu câteva kilograme în plus, Ioana Ginghină s-a hotărât să înceapă cura de slăbire şi de detoxifiere cu pepene roşu. De vineri, actriţa nu mănâncă nimic altceva în afară de acest fruct. Preconizează că, după 5 zile, cântarul va arăta cu 3 kg mai puţin.
Adepta curelor de detoxifiere cu fructe de sezon, Ioana Ginghină ţine câte una în fiecare anotimp: primăvara cu cireşe, vara cu pepene roşu, toamna cu struguri, iar iarna cu sucuri variate. O astfel de cură durează între 5 şi 10 zile, perioadă în care actriţa nu mănâncă absolut nimic altceva. „Pare o cură dură, dar nu îmi e greu absolut deloc. Te saturi, chiar nu faci foamea. În plus, mie îmi plac mult aceste fructe. Nu consider neapărat că ţin cure «de slăbire», ci sunt mai degrabă o investiţie în sănătatea mea. Pentru că oricâtă grijă am avea la alimentaţia de zi cu zi, tot consumăm o grămadă de chimicale”, spune Ioana.
Pepenele roşu conţine apă în proporţie de 90%, se digeră rapid şi are doar 30 de calorii la 100 g. Cu toate acestea, este săţios. Actriţa mănâncă maximum 6 felii pe zi (circa trei sferturi de pepene). „Când mă ridic de la masă, abia pot să respir. Dacă pe moment se umflă stomacul şi pare că fac burtă, nu e problemă că se trage rapid. Mă simt foarte bine pe parcursul zilei, foarte uşoară şi cu energie. Pentru că, dacă după o masă obişnuită îţi e somn, după pepene rămâi fresh”, explică ea.
Ştie că după cura cu pepene va avea alt tonus, pielea va fi mai hidratată şi îşi va recăpăta luminozitatea, iar cântarul va arăta cu 3 kg mai puţin. „M-am supărat pe mine că m-am îngrăşat în Polonia. Am stat acolo o lună cu fiica mea şi cu alţi 5 copii la un festival dedicat diversităţii culturale şi am mâncat numai prostii, pentru că la cantină erau zilnic paste, sau cartofi prăjiţi, pizza, sendvişuri. După cura cu pepene, îmi voi recăpăta silueta. Trebuie să mă pregătesc pentru plajă, pentru că luni plecăm în vacanţă în Grecia”, mărturiseşte Ioana Ginghină.
Ieşirea din cură, foarte importantă
După terminarea curei nu te poţi înfige direct într-o friptură de porc. Organismul tău nu va fi pregătit. Ioana Ginghină ştie să facă tranziţia către alimentaţia normală. La micul dejun va mânca un bol de cereale integrale cu lapte vegetal sau cu iaurt, gustarea va consta într-o felie de pepene roşu, la prânz peşte, pui sau vită la grătar sau la cuptor, cu o salată stropită cu ulei de măsline, iar la cină va avea tot o felie de pepene. „Această a doua etapă, de revenire şi acomodare, trebuie ţinută tot atât cât a durat şi cura. În cazul meu – 5 zile”.