Ioana Ginghină şi-a făcut singură tortul de ziua ei şi ne-a dat reţeta

8 ianuarie 2016 15:37   Vedete românești
Ultima actualizare:

Ieri, de Sfântul Ion, actriţa Ioana Ginghină şi-a făcut singură tortul. Unul sănătos, raw vegan, în ton cu stilul ei alimentar în general. Azi, în semn de mulţumire pentru zecile de mesaje pe care le-a primit de ziua ei, le-a dat şi prietenilor reţeta.

„Sincer vă spun că dulciurile raw vegane au un gust foarte bun, sunt săţioase, deci nu poţi mânca mult. Şi chiar dacă au multe calorii, se digeră mult mai uşor decât dulciurile clasice, făcute în casă”, spune Ioana. Reţeta nu e deloc complicată. Mai greu e să aduni toate ingredientele.

Astfel, pentru blat, a avut nevoie de: 120 g migdale hidratate peste noapte, 100 g nuci hidratate peste noapte, 100 gcurmale hidratate, 100 g fulgi ovăz, 60 g ulei de cocos topit, 100 ml apă. Pentru crema cu cocos: 400 g caju hidratat peste noapte, 200 g banane congelate, zeama de la o lămâie, 1 conservă lapte cocos organic (400 ml), 140 g miere, 150 g ulei de cocos topit. Pentru blatul de ciocolată: 100 g caju hidratat peste noapte, 3 banane, 1 avocado bine copt, 3 linguriţe cacao, un praf de sare, 70 g miere, 60 g ulei cocos, 50 ml apă.

Modul de preparare este simplu şi pentru fiecare blat e la fel. Se pun ingredientele în blender şi se procesează. Dacă e nevoie, pentru a obţine consistenţa dorită, mai puteţi adăuga apă. Apoi se pun pe rând într-o formă de tort cu pereţi detaşabili. “Să nu uit, diametrul tortului are 25 cm, iar înălţimea de 5 cm. Dacă faceţi unul  mai mic, trebuie să mai luaţi din cantităţi”, explică actriţa.

Mai multe