Ioana Ginghină vă dă o reţetă de gustare pentru ghiozdănelul copiilor

4 septembrie 2015 13:44   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mai e puţin şi începe şcoala. Te-ai gândit ce o să-i pui copilului de mâncare la pachet? Cu siguranţă este o mare provocare pentru tine să-i prepari în fiecare zi alte gustări de care el să nu se atingă. Actriţa Ioana Ginghină îţi dă o super idee.

Actriţa are, la rândul ei, o fetiţă elevă, pe Ruxandra (7 ani), care luni va începe şcoala. Ştie că micuţa ar vrea ca acea gustare să fie „ceva bun”, să „nu se facă de râs” în grupul de colegi alături de care desface pacheţelul cu mâncare. Dar, în acelaşi timp, trebuie să fie sănătos. „Oricât îţi doreşti ca cel mic să mănânce sănătos, nu trebuie neglijată partea psihică. Într-un fel, trebuie să ne adaptăm grupului, altfel riscăm să dezvoltăm frustrări în sufletul copilului, care în viitor se vor dezvolta în traume”, spune Ioana Ginghină.

Şi totuşi, ce faci ca să împaci „şi capra şi varza”? Anul trecut actriţa i-a făcut sanswichuri cu brânză, sau tot felul de pateuri în casă, dar care nu erau la fel de atrăgătoare ca restul pachetelor concurente din clasă. Anul acesta a găsit o strategie nouă. „Voi organiza o zi de gătit în care, alături de Ruxandra, vom merge la cumpărături şi vom găti ceva sănătos împreună. Luni, vom lua la pachet rezultatul reţetei noastre. Ce vom găti? Delicioase batoane raw vegan, cu cereale”, promite Ioana.

Iată şi reţeta ei de batoane cu cereale.

Ingrediente: 200 g cereale de ovăz, 70 g fructe uscate (merişoare, stafide, goji, curmale), 50 g cacao, o linguriţă scorţişoară, 80 ml unt de cocos, 80 ml miere, 200 g unt de migdale sau de arahide.

Mod de preparare: se amestecă prima dată unturile şi uleiurile, topindu-se uşor la maximum 40 de grade Celsius. Apoi se adaugă pe rând toate ingredientele şi se blenduiesc până rezultă o compoziţie puţin lipicioasă. Această compoziţie se întinde într-o tavă unsă cu ulei sau pe o hârtie de copt şi se bagă la congelator pentru două ore. Se scoate apoi şi se taie în batoane dreptunghiulare care se depozitează la frigider pentru o săptămână, sau chiar la congelator.

Mai multe