Ioana Pavelescu, despre Olga Tudorache: ”A murit în brațele mele”

20 octombrie 2017 15:14   Vedete românești
Ultima actualizare:

Actrița Ioana Pavelescu și-a luat răsmas bun în lacrimi de la Olga Tudorache, în foaierul Teatrului Național din București. ”A fost ca o a doua mamă pentru mine. I-am zis să mă aștepte. A murit în brațele mele”, a declarat actrița pentru Click!

Ioana Pavelescu este ultima care a văzut-o în viață pe Olga Tudorache, la Spitalul Elias. ”Aveam spectacol și i-am spus: Olga, așteaptă-mă, că vin. M-am dus la ea marți și atunci s-a întâmplat”, a declarat actrița Teatrului Mic.

Olga Tudorache a fost mentor pentru generații întregi de actori, însă pentru Ioana Pavelescu a fost mai mult de atât. ”O știu de când m-am născut. A fost colegă cu mama mea, Corina Constantinescu, la Teatrul Mic. Ele au fost foarte apropiate. Prin urmare, am trăit printre ei, printre actori. Olga a fost ca a doua mamă pentru mine. Am trăit toată copilăria, toate etapele vieții mele alături de ea. Felul în care a trăit ea a fost un exemplu, discret, cu putere și cu demnitate și cu talentul ăsta imens, pe care-l împărtășea cu generozitate și cu mult umor”, și-a amintit emoționată Ioana Pavelescu.

Și Dan Puric și-a amintit cu emoție de prima întâlnire cu marea actriță, de la examenul de admitere la teatru. ”Pe Olga Tudorache am cunoscut-o exact acum 36 de ani, în această clădire, Teatrul Național, când dădeam examen la teatru. Era a treia oară cîând dădeam la teatru. Mi-a dat nota 10. Părea foarte aspră, eu am crezut că am picat. Era de o sensibilitate atât de mare și atunci se apăra. Eu am venit acum doar să-i mulțumesc. Mi-a deschis ușa în teatru. M-a dat pe mâna marelui meu profesor, Dem Rădulescu. E un fel de lanț în teatru. Când te atinge un om de o asemenea dimensiune, e ca un botez. Sufletul ei s-a stins, dar în același timp pe cerul teatrului s-a aprins o stea”, a declarat Puric.

Olga Tudorache a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Spitalul Elias din Capitală, unde fusese internată cu o săptămână în urmă. Împlinise 88 de ani de câteva zile.

Mai multe