Ion Dichiseanu, chef cu «Generația de Aur»
La 83 de ani, Ion Dichiseanu și-a păstrat tonusul bun și farmecul aparte.
Cu actorul ne-am întâlnit duminică seara, la restaurantul Jariştea din Capitală, unde a petrecut ca un boier, cu viţel la proţap şi porc cu mărul în gură. Motivul acestui festin a fost lansarea cărţii de reţete „Bucătăria Balkaniei”, scrisă de Aurora Nicolau şi Horia Pană. “Doamna Aurora, sau Kera Caliţa cum este ea cunoscută, îmi e prietenă şi am venit cu un buchet de flori şi o vorbă bună. Şi eu am lansat anul acesta, în aprilie, cartea «Am fost rivalul Regelui» şi mai am o surpriză. Voi mai lansa o carte, intitulată «Sunt DiKING of familiy». Abia am predat manuscrisul la editură. E despre viaţa mea şi am lucrat cam patru ani la ea. Nu am voie încă să zic detalii”, ne-a povestit maestrul, care se simte atât de tânăr, încât urăște să fie numit bunic (n.r. fiica lui, Ioana, a născut un băiețel în septembrie).