Irinel Columbeanu, dat în judecată de propriul tată EXCLUSIV

6 aprilie 2015 23:02   Vedete românești
Ultima actualizare:

Face orice pentru a-şi salva averea din mâinile executorilor. După ce şi-a pus la adăpost ”palatul” de la Snagov, Irinel Columbeanu încearcă să-şi ia înapoi şi cele 56 de terenuri pe care i le-a luat banca la care era dator. Iar pentru asta a fost de acord să fie dat în judecată chiar de tatăl său.

Ion Columbeanu (89 de ani) a depus, la 1 aprilie, la Judecătoria Sectorului 1, o cerere prin care contestă executarea celor 56 de terenuri din Ciolpani, pe care banca a încercat deja să le vândă cu 1,5 milioane de euro.

Pentru a lua înapoi pământurile fiului său, acesta i-a chemat în judecată pe reprezentanţii Marfin Bank, dar şi pe Irinel Columbeanu (57 de ani). Terenurile respective au devenit garanţie la Marfin Bank, de unde Columbeanu a luat un credit de 5,1 milioane de euro, pentru a-şi susţine afacerea cu „columbeanit”, lansată în 2007.

Cum cimentul nu a avut succesul scontat, Irinel s-a văzut în imposibilitatea de a-şi mai plăti ratele la bancă, iar datoria a urcat, cu tot cu penalităţi, la 7 milioane de euro. Banca a încercat să-i ia inclusiv casa de la Izvorani, şi nu numai. Asta susţine Irinel Columbeanu, care ar fi fost nevoit, la sfârşitul lunii trecute, să-şi retragă de la licitaţie şi sculptura artistului Sabin Bălaşa, “Echilibru”, evaluată la 150.000 de euro, pentru a nu o pierde, tot din cauză că banca ar fi pus ochii pe ea.

“Este de notorietate faptul că la data de 24.03.2015 trebuia să se liciteze statuia proprietate a tatălui meu, intitulată Echilibru și semnată Sabin Bălașa. Respectiva operă de artă a fost retrasă în ultima clipă din licitaţie, din cauza unor pretenţii nefondate întreprinse de Marfin Bank, prin avocații săi. Aceast abuz exercitat de cei menționati a încetat ca urmare a demersurilor întreprinse de tatăl meu, prin avocații săi, însă acțiunile acestora i-au produs importante prejudicii materiale, cât și morale tatălui meu, dar și organizatorilor licitației. Nelegalităţile săvârşite de cei în cauză l-au determinat pe tatăl meu să formuleze o plângere penală împotriva acestora. Pot de asemenea menţiona atitudinea băncii care, după demersurile întreprinse de tatăl meu prin intermediul avocaţilor, şi-a modificat la 180 de grade poziţia (renunţând la orice pretenţii, oricum nefondate, asupra statuii), drept pentru care tatăl meu a hotărât ca licitaţia statuii să se ţină după Paşte”, ne-a declarat Irinel Columbeanu.

Mai multe