Ironie nereușită sau gafă de zile mari? Lavinia Șandru: „Și unde stă Ghiță în azilul ăsta?”

21 aprilie 2017 15:00   Vedete românești
Ultima actualizare:

Lavinia Șandru, moderatorul emisiunii „Deschide lumea” de la Realitatea Tv, a dezbătut joi seară subiectul aducerii în țară a lui Sebastian Ghiță, dar a lăsat impresia că nu ar ști ce înseamnă azilul politic.

Politicianul se află în arestul poliției din Belgrad după ce a fost pins pe teritoriul Serbiei având asupra sa acte false. În timp ce autoritățile române se chinuie să-l aducă în țară pe controversatul om de afaceri, în spațiul public a apărut ipoteza că Sebastian Ghiță ar putea solicita azil politic în statul vecin. 

Lavinia Șandru a încercat să afle dacă acest lucru este posibil, însă din felul în care a pus întrebarea a lăsat impresia că nu știe ce înseamnă azil politic, confundând noțiunea cu cea de azil. 

  • Invitat: Depinde de autoritățile române în momentul acesta să finalizeze dosarul de extrădare, să trimită toate actele necesare, doar că mingea nu este la autoritățile sârbești ci, atenție, la Sebastian Ghiță!
  • Lavinia Șandru: Mingea e la el?
  • Invitat: Poate fi și la el, deoarece dacă formulează cererea...
  • Lavinia Șandru: E un ping-pong...
  • Invitat: Dacă solicită azil politic acolo și i se acordă, automat...
  • Lavinia Șandru: Stați un pic! Numai puțin, să înțelegem! Solicită azil politic... Și unde o să stea în azilul ăsta?

După câteva momente de uluială, invitații au încercat să-i explice Laviniei Șandru ce înseamnă azil politic și ce consecințe juridice are. În cele din urmă, prezentatoarea s-a lămurit cât de cât...  

Mai multe