Iubirile lui Adrian Pintea. Actorul ne-a părăsit acum 11 ani

7 iunie 2018 16:43   Vedete românești
Ultima actualizare:

Adrian Pintea se născuse pentru a fi actor. Un bărbat frumos care hipnotiza femeile cu ochii săi mari și pătrunzători. În plus, o voce puternică la care nu puteai fi nepăsător. A trăit viața cu patimă, dar ne-a părăsit prea repede, la doar 52 de ani, în ziua de 8 iunie 2007.

Adrian Pintea ar fi putut fi muzician sau scriitor, dar soarta a vrut altceva. Părinții săi povesteau că Adrian a fost o minune de copil: frumos, sensibil, afectuos, generos. Statea aplecat ore întregi peste o coală de hârtie și renunța doar când desenul prindea viață. Tatăl său, care l-a învațat pe Adrian să cânte la vioară, i-a trezit pasiunea pentru muzică. Ar fi putut deveni un muzician strălucit, dar copilul a descoperit cărțile. A citit tot ce a găsit în biblioteca familiei, apoi a început să scrie cărțile lui. Despre Mihai Viteazul, Decebal, Robin Hood, indieni, ofițeri, împărați și cerșetori.

Înzestrat peste măsură, Adrian Pintea s-a înscris și a absolvit cu brio IATC, în 1979, la 24 de ani. A urcat pe scenă încă din timpul studenției, a avut zeci de roluri, dar ”lovitura” a dat-o în 1980 cu rolul care l-a făcut celebru: ”Iancu Jianu zapciul”, apoi cu ”Iancu Jianu haiducul” (1981), în regia regretatului Dinu Cocea.

Angajat al Teatrului ”Nottara” din Bucuresti, inegalabilul Adrian Pintea a cucerit mereu publicul si întotdeauna a stârnit ropote de aplauze cu interpretările sale magistrale. Tăcerile, sensibilitatea, puterea privirii sale transmiteau mai multă emoție decât orice cuvânt rostit.

La vremea debutului sau, în 1980, Adrian Pintea a trăit o poveste de dragoste neînțeleasă la acea vreme, cu celebra actriță Irina Petrescu mai în vârstă cu 13 ani. După separarea de aceasta, a urmat o perioadă zbuciumată pentru actor, când a apărut o femeie care, dintr-o mare dragoste pentru el, a renunțat la familia sa.

Silvia Mihaela, de profesie arhitect, l-a ajutat pe actor să depășească momentele mai grele din viața sa. Cei doi s-au căsătorit în anul 1984.

Ca profesor, Adrian Pintea a stârnit adevărate pasiuni printre studente. În anul 1993, Laura Jianu, o studentă la clasa lui Alexandru Repan, se îndrăgostește nebunește de el și, de dragul lui, face eforturi pentru a-i fi mereu mai aproape. Laura a trecut la clasa Olgăi Tudorache, pentru a fi mai aproape de iubitului ei, asistentul Adrian Pintea. Iubirea lor s-a încheiat brutal după ce Laura a absolvit facultatea. Ea s-a măritat si a plecat în Anglia. Dar, relația dintre Adrian și soția sa, Silvia Mihaela, se rupsese iremediabil. Cei doi au divorțat.

Lavinia Tatomir, ultima iubire a lui Adrian Pintea

Adrian Pintea o întâlnește curând pe Lavinia Tatomir. El avea 43 de ani, ea 16. Lavinia era fiica medicului actorilor Teatrului National din Craiova. Diferența de vârstă dintre cei doi, când s-au casatorit, era de aproape 27 de ani. Pe 25 decembrie 2000, Lavinia Tatomir, proaspată studentă la Medicină, a devenit doamna Pintea.

Adrian Pintea a încetat din viață în dupã-amiaza zilei de vineri 8 iunie 2007, la Spitalul Clinic Fundeni, unde a fost internat în stare gravă.

Ceremonia de înmormântare a avut loc la Cimitirul Bellu din Bucuresti pe 10 iunie 2007. Actorul, de religie romano-catolic, cavaler al Ordinul Templierilor, a fost însoțit pe ultimul drum de familie, colegi și calul său Duran.

Sursa: adevarul.ro, cinemagia.ro

Mai multe