Iubitorii de animale cer pedeapsă pentru Puya

6 octombrie 2014 22:17   Vedete românești
Ultima actualizare:

Puya are mari bătăi de cap după reacţia dură pe care a avut-o, în urmă cu un an, în privinţa câinilor comunitari. S-a pus rău cu iubitorii de animale, care au apelat de curând la judecători pentru a-l vedea pedepsit.

Moartea lui Ionuţ Anghel, băieţelul de patru ani sfâşiat de maidanezi, în septembrie 2013, în apropierea Parcului Tei din Capitală, l-a înfuriat la culme pe Dragoş Gărdescu, cunoscut sub numele de Puya. Aşa că, la câteva zile de la tragedie, artistul, care este tată a doi copii, a aruncat cuvinte grele la adresa câinilor direct de pe scenă. ”Când Cuţu Cuţu şi Grivei se dau la copiii mei iau puşca şi trag în ei, să mă pomenească, bey”, a spus Puya, după ce a terminat de cântat piesa “Maidanez”. 

Iubitorii de animale au reacţionat imediat şi au făcut plângeri şi petiţii pentru a-l vedea pe artist pedepsit. A fost întocmit şi un dosar dar, atât poliţiştii, cât şi procurorii, au decis că Puya nu a încălcat legea. Greşit, spun  însă iubitorii de animale. Organizaţia pentru protecţia animalelor  Vier Pfoten a contestat, recent, la Judecătoria Sectorului 1, soluţia de neîncepere a urmării penale.

”Este inadmisibil să poţi să spui orice  fără să păţeşti nimic, mai ales dacă eşti persoană publică. Ar trebui sancţionat într-un fel sau altul, măcar să primească o amendă sau un avertisment”, ne-a declarat Veronica Tulpan, director de programe al organizaţiei. 

„Asta a simţit în acel moment. A fost în asentimentul mai multor părinţi. Nu vrea să se pronunţe în privinţa plângerii făcute în instanţă”, ne-a transmis Dorian Enache, managerul cântăreţului. 

Mai multe