Iurie Darie, celebrat de Anca Pandrea de Ziua Copilului: „Iurie al meu și acum trăiește, el nu a murit!”
Iurie Darie și Anca Pandrea (78 de ani) s-au iubit cu patimă timp de 25 de ani, însă de mai bine de zece ani actrița plânge încontinuu după jumătatea sa. Asta după ce marele actor și-a luat rămas bun de la viață lăsând în urma sa un nume important în lumea artistică, dar și un dor imens și multe amintiri partenerei sale de viață care îl iubește și acum necondiționat.
Pentru că nu își dorește să fie uitat, Anca Pandrea împreună cu o prietenă apropiată au decis cu prilejul zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, să organizeze în memoria lui Iurie Darie prima expoziție de tablouri pentru copii.
„Ieri, de 1 iunie dar și astăzi a avut loc o expoziție de tablouri pentru copii Iurie Darie din arhiva lui. Evenimentele m-au bucurat foarte mult pentru că am văzut foarte multe persoane care se opreau și stăteam de vorbă cu ele în timp ce îi admirau creațiile lui Iura.
Evenimentul a fost făcut special de Ziua Copilului pentru că Iurie al meu a iubit mereu copiii. Iurie a desenat mereu pentru copii, Iurie a scos cărți pentru copii. Foarte multe lucruri a făcut Iurie din iubire pentru copii. Tablourile ce au putut fi admirate au fost făcute cât a trăit el, dar vreau să îți zic că Iurie al meu și acum trăiește, el nu a murit”, a spus Anca Pandrea pentru Click!
Iura, permanent în suflet
De când sufletul regretatului actor s-a înălțat la Cer, Anca Pandrea nu mai are liniște sufletească și nu știe ce să facă să fie cât mai aproape de Iura. Astfel că actrița alege permanent să poarte poza cu chipul regretatului actor în piept și să meargă, de fiecare dată când poate și are ocazia, la cimitir la el să îi aprindă câte o lumânare și să stea de vorbă cu el.
Click! spune
Iurie Darie s-a născut pe 14 martie 1929, în Vadul Rașcov din județul Soroca (astăzi în Republica Moldova). În cinematografie a debutat în 1953, în „Nepoții gornistului”. În anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Drăgan pentru a juca în seria „Brigada Diverse”, alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu sau Puiu Călinescu.