Jesica Zamfir, rețeta perfecta pentru sarmalele de Paște! Ce ingredient nu trebuie să lipsească din compoziție
Jesica Zamfir este una dintre cele mai bune specialiste din domeniul gastronomic, dar și câștigătoarea sezonului 4 a emisiunii „MasterChef România”. În acest an, Jesica Zamfir vine în ajutorul tuturor doamnelor și domnișoarelor, prin intermediul Click!, și le dezvăluie care este rețeta perfectă pentru sarmalele. Acestea nu numai că vor fi delicioase, dar se vor topi în gură.
PENTRU FOI
o varză murată de aproximativ 1,5 kg
PENTRU UMPLUTURĂ
1 kg de carne tocata porc ( 50% fleică și 50 % pulpă de porc)
2/3 cepe medii
70 g orez ( aproximativ 4 linguri)
o lingură de pastă de bulion
cimbru uscat
sare
piper
PENTRU PUS LA FIERT LA CEAUN
o varză mică tocată
o bucată de afumătură
1 litru de suc de roșii
500 ml zeamă de varză sau borș
500 ml apă
frunze de dafin 2/3 bucăți
piper boabe
cimbru uscat
MOD DE PREPARARE:
Pregătiți frunzele de varză și le lăsați la scurs, apoi pregătiți carnea pentru umplutură. Mai apoi, căliți în puțin ulei ceapa cu bulionul, adăugați orezul și o ceșcuță de apă. Se adaugă condimentele și sarea și se lasă pe foc până se absoarbe lichidul. Amestecați apoi această compoziție cu carnea tocată.
Formați biluțe egale de carne, de mărimea unei nuci (30-35 g). Între timp, vă pregătiți oala sau ceaunul în care le veți fierbe. Puneți mai întâi varza tocată, apoi afumătura și câteva boabe de piper și foi de dafin. După care, vă apucați de „înfășurat” sărmăluțele pe care le așezați direct în oala de fiert. Când ați terminat, mai adăugați câteva condimente și varza tocată deasupra. Pasul următor este să puneți sucul de roșii, apa și zeama de varză la foc mic pentru cel puțin două ore și jumătate.
SARMALELE PERFECTE:
1. Alegeți cu atenție carnea: 50 % carne mai grasă și 50 % carne macră (pulpă de porc sau carne de vită pentru cei care prefer vita în sarmale)
2. Varza nu trebuie să fie sărată, dacă este sărată ține-o în apă rece câteva ore înainte de pregătire.
3. Să nu uitați să puneți în oala în care fierbeți sărmăluțele, o bucată de afumătură pentru că îmbogățește gustul.
4. Sarmalele bune se țin pe foc mic între 2 și 5 ore.
5. Folosiți pentru gătit un ceaun sau o oală de fontă cu fundul cât mai gros.
6. Evitați să completați cu apă pe parcursul fierberii! Se spune că le spălați gustul.