Jojo a învățat să prepare cele mai sănătoase plăcinte cu dovleac

18 noiembrie 2015 20:47   Vedete românești
Ultima actualizare:

Nu numai că arată bine, dar este și gospodină. Jojo Cătălina Grama (34 de ani) a arătat că se pricepe și în bucătărie și, alături de Anca Alungulesei, care a îndrumat-o, a preparat cele mai sănătoase plăcinte cu dovleac.

Frumoasa blondă a fost invitată în serialul „Mademoiselle Coco”, unde a învățat câte ceva despre bucătăria raw-vegană (un stil de alimentație care exclude produsele de origine animală, dar și mâncarea gătită, n.r.), dar, în special, despre dulciuri.

Iată cum a «gătit»

„Ce fac două moldovence când se întâlnesc? Se apucă de gătit! Însă, de această dată, nu frământă plăcinte moldovenești poale-n brâu, ci plăcinte raw vegan de toamnă: plăcintă de dovleac și plăcintă de măr cu scorțișoară. Ambele plăcinte ne amintesc de copilărie, însă de această dată le-am reinventat: am pregătit plăcinte raw, fără zahăr și fără lactoză”, a explicat Anca Alungulesei, expert în nutriție.

Pentru Jojo, a fost prima dată în viață când a preparat o plăcintă de dovleac raw-vegană, însă aceasta s-a priceput de minune la pregătirea ei. Mai mult, blondina s-a luat la întrecere cu Anca Alungulesei, care, la rândul ei, a făcut o plăcintă cu mere și scorțișoară.

La final, Jojo a învățat câte ceva și despre o nutriție sănătoasă. De exemplu, aceasta a aflat că hidratarea nucilor cu opt ore înainte de a fi consumate „trezește” enzimele prezente în ele. În plus, actrița a învățat și cum se prepară un gem dulce din curmale, smochine și stafide hidratate, dar și cum să obțină un blat sănătos și care nu îngrașă din fulgi de ovăz. 

Mai multe