«La 97 de ani, orice infecţie îi poate fi fatală maestrului»

20 noiembrie 2015 23:25   Vedete românești
Ultima actualizare:

Actorul Radu Beligan (97 de ani) le-a dat emoţii apropia­ţilor, dar şi admiratorilor. Celebrul actor a avut de tras, în ultimele zile, din cauza unei infecţii urinare, care l-a băgat în spital. Din fericire, vineri (20 noiembrie), a fost externat.

„Maestrul Radu Beligan este bine. Suferinţa pentru care a fost internat, în 15 noiembrie, s-a vindecat, astfel că vineri (20 noiembrie) pleacă acasă”, a declarat vineri directorul medical al Spitalului Elias, dr. Dana Safta, spre bucuria admiratorilor marelui actor.

Duminica trecută, lui Radu Beligan i s-a făcut rău şi a fost dus de urgenţă la Spitalul Elias din Capitală. Luat în primire de specialişti şi supus mai multor investigaţii medicale, actorului i s-a pus diagnosticul de infecţie urinară, „o afecţiune care, la venerabila vârstă de 97 de ani, îi poate pune viaţa în pericol pacientului”, ne-au declarat surse medicale din spital. Din fericire, însă, maestrul s-a refăcut, în urma tratamentului prescris de medici, iar, ieri, a fost externat.

Radu Beligan va împlini 97 de ani în 14 decembrie. În această zi, iubitorii de teatru sunt invitaţi la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, la o dublă sărbătoare: ziua de naştere a maestrului şi 300 de reprezentaţii cu spectacolul „Egoistul”, care se joacă cu sala plină de 11 ani. În 2013, când a împlinit 95 de ani şi imediat după spectacolul „Egoistul”, Radu Beligan a primit titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, din partea Guinness World Records.

Click! spune

Radu Beligan are o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. Maestrul, născut în comuna Galbeni, judeţul Bacău, a fost căsătorit de trei ori. Prima soţie a fost actriţa Nineta Gusti şi căsnicia lor a durat 15 ani. Cea de-a doua căsnicie a fost cu Dana Crivăţ şi au împreună o fiică, Ana Maria. A treia soţie a fost scriitoarea Marica Beligan. Cei doi s-au căsătorit în 1965 şi au împreună trei copii: Lamia (actriţă), Raluca şi Alexandru.

Mai multe