La vreme de război, puteţi conta pe noi! Ce colecții de arme au vedetele!

16 aprilie 2016 17:22   Vedete românești
Ultima actualizare:

Marius Dragomir, Gheorghe Turda, Luis Lazarus şi Adi de la Vâlcea, care cred cu tărie că în altă viaţă au fost mari războinici, au investit bani grei în colecţiile lor ”periculoase”. Şi, la ce arme deţin, hoţii nici că ar îndrăzni să le calce pragul casei.

Solistul Marius Dragomir (47 de ani), interpretul hit-ului ”Party in Transilvania”, locuieşte la Săcele, în Braşov, iar casa lui îţi sare imediat în ochi, căci este copia fidelă a unui castel medieval, pe ai cărui pereţi sunt agăţate săbii şi blazoane, scuturi şi arcuri. În mijlocul sufrageriei se află o masă imensă, în jurul căreia sunt aşezate câteva scaune solide, în stil baroc, imagine care ne aminteşte de întâlnirile secrete ale cavalerilor de odinioară. Solistul deţine şi o armură, din care te aştepţi oricând să sară cineva. Marius se simte bine în micul lui Univers şi chiar a realizat o şedinţă foto în care mânuieşte cu pricepere o sabie imensă.

”Este o casă plină de simboluri, iar cei care cunosc ştiu ce înseamnă. Eu cred că această fascinaţie pentru perioada medievală este o reminiscenţă din trecut. Dacă e să ne gândim că poate există o viaţă de după moarte, este posibil ca într-o altă existenţă să fi fost cavaler sau să îmi fi dorit să devin”, a declarat artistul, pentru taifasuri.ro.

Tot aici, Marius compune coloana sonoră pentru filmele cu teme medievale, fiind inspirat de obiectele de decor pe care le-a găsit cu greutate şi în care a investit câteva mii de euro. Artistul ar fi putut să se stabilească în Bucureşti, căci, vorba ardelenilor, aici ”se învârte magiunul”, însă nu s-a îndurat să-şi lase casa care este rodul muncii lui de ani de zile. Şi cum să plece şi să nu-şi mai bea cafeluţa, alături de soţia lui, Nicoleta, pe prispa care dă exact în pădurea de brazi: ”Aici este un adevărat colţ de Rai”, a mai declarat Marius, primul artist român care a reuşit, în 1997, să vândă, cu hit-ul ”Party in Transilvania”, peste un milion de discuri. Dar şi alte vedete au o pasiune pentru săbii sau pentru arme de foc.

Adi de la Vâlcea este pasionat de armele de foc

Pe numele său adevărat Adrian Dinuţ (43 ani), manelistul Adi de la Vâlcea are o pasiune costisitoare: colecţionează arme de foc cu glonţ. Probabil de aceea este şi un vânător recunoscut. Aleargă prin păduri înarmat până în dinţi şi se antrenează ca pentru un război. Manelistul a investit mii de euro în echipament militar şi replici ale unor arme celebre, la scară naturală. ”Sunt un colecţionar de arme de trei ani de zile. Am cinci arme de foc cu glonţ! Printre ele se află două arme thompson tommy gun cal 45 şi ak 47 cal 7.62.”, ne-a spus Adi de la Vâlcea.

Gheorghe Turda are  1.100 de cuţite şi de pumnale

Gheorghe Turda (68 de ani) are o colecţie impresionantă de arme albe: săbii, pumnale, hangere, bricege şi cuţite de toate felurile. Colecţia sa este formată din peste 1.100 de obiecte. Interpretul de muzică populară susţine că va lăsa colecţia moştenire, nepoţilor săi, dar şi muzeului din localitatea în care s-a născut. Turda a mai declarat că pasiunea o moşteneşte de la tatăl şi de la bunicul său. Primul cuţit l-a primit în dar în 1975,  de la preşedintele Mexicului, pe când făcea parte, alături de alţi colegi, din delegaţia lui Nicolae Ceauşescu. Turda are săbii, baionete şi cuţite din 1790, 1889, 1970, 1975, din ţări precum: Suedia, Germania, Austria sau Turcia.

Luis Lazarus şi-a făcut în vilă o sală a armelor

Justiţiarul Luis Lazarus (49 de ani) crede cu tărie în reîncarnare, fiind şi unul dintre motivele pentru care a ales să studieze Filosofia. Când a atins pentru prima oară o sabie, jurnalistul a simţit că, în altă viaţă, a mai mânuit o astfel de armă. De aceea, la subsolul vilei sale din Pipera a amenajat o adevărată sală a armelor: Am zeci de arme din Spania, săbii, arbalete, buzdugane, cuţite, scuturi, măşti de gladiator şi armuri. Prima piesă din această colecţie, o sabie, am cumpărat-o prin 1998, din Toledo. Piesa de rezistenţă a colecţiei este o armură completă, pe care am achiziţionat-o în 2004. O singură dată am îmbrăcat-o, cu mulţi ani în urmă, când eram mult mai slab.  O sabie din oţel costă câteva sute de euro ”, a zis el.

Mai multe