Laura Stoica a murit acum 13 ani. Era însărcinată când s-a produs accidentul

9 martie 2019 11:07   Vedete românești
Ultima actualizare:

Ziua de 9 martie 2006 este zi neagră în calendar. În acea zi, vestea că Laura Stoica a murit a împietrit pe fanii din toată țara. Laura Stoica a decedat în urma unui accident de circulaţie alături de cel ce urma să-i devină soţ, bateristul Cristian Mărgescu, 36 de ani, (ex-Metrock). Solista era însărcinată în trei luni. Odihnește-te în pace!

Despre Laura Stoica se spune că a fost una dintre cele mai puternice şi originale personalităţi feminine ale scenei muzicale autohtone. Între cântecele cele mai cunoscute lansate de artistă sunt: „Un actor grăbit”, „Focul”, „Doar tu”, „Cartierul cântă rock”, „Nici o stea”, „Mereu mă ridic”, „Mai frumoasă”.

Laura Stoica și-a pierdut viața într-un teribil accident rutier, la 9 martie 2006, la doar 38 de ani. Au trecut anii, dar românii nu au uitat vocea ei puternică, inconfundabilă. Adriana-Laurenția Stoica, pe numele său din buletin, este considerată drept cea mai importantă solistă rock pe care a avut-o România. Laura Stoica a reușit să se impună ca prima rockeriţă modernă a României, folosindu-se de talentul remarcabil, de personalitatea puternică şi de frumuseţea ei.

Laura Stoica a decedat în urma unui accident de circulaţie alături de cel ce urma să-i devină soţ, bateristul Cristian Mărgescu, 36 de ani, (ex-Metrock). Se întorceau de la un concert susținut la Urziceni.

Laura Stoica a crezut ani de-a rândul că nu poate avea copii. Credea că acesta este prețul pe care trebuie să-l plătească pentru cariera ei. Când a aflat că este însărcinată a crezut că este un minunat cadou de Crăciun. Copilul urma să se nască în luna septembrie, dar au pierit toți în martie. Laura Stoica și Cristian Mărgescu s-au logodit în 2005, de Dragobete.

Laura Stoica, biografia

Adriana-Laurenția Stoica, pe numele său din buletin, s-a născut la 10 octombrie 1967, în localitatea Sinești, județul Ialomița. S-a lansat în 1990, la festivalul de la Mamaia, unde a câștigat premiul I, la secțiunea de interpretare, cu piesa ”Dă, Doamne, cântec”. Un an mai târziu, a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului, apoi a devenit hit. Talent remarcabil, personalitatea puternică şi o frumuseţe aparte. Laura Stoica a reuşit să creeze o imagine şi un stil original, fiind prima rockeriţă modernă a României. A avut mai multe prezențe la Festivalul ”Cerbul de Aur” și câștigă premiul I pentru debut discografic, cu single-ul ”Un actor grăbit” (1992).

A avut sute de concerte și spectacole în toată țara și în străinătate, precum și peste 650 de apariții la televiziune.

Mai multe