Leo Iorga, bolnav de cancer, a renunțat definitiv la un aliment

22 aprilie 2019 19:53   Vedete românești
Ultima actualizare:

Solistul trupelor Compact B şi Pacifica, diagnosticat în 2010 cu cancer la plămâni, trece din nou prin momente grele. Leo Iorga (54 de ani) a revenit recent din Germania, unde timp de două luni a beneficiat de un tratament revoluționar, iar duminică a petrecut, de Florii, alături de cei dragi.

„Acum o săptămână s-a întors acasă. Arată bine, chiar dacă a mai slăbit. De un an, e raw-vegan pentru că medicii i-au recomandat să evite proteina animală. După Paște, va fi internat câte o zi în fiecare lună. Tratamentul lui constă în «prăjirea» celulelor cancerigene”, ne-a spus Edi Iorga, fiul artistului.

Diagnosticat cu cancer în 2010, a mers în Cuba şi Germania pentru tratemente

Problemele de sănătate pentru Leo Iorga au început în 2010, când a aflat că are cancer pulmonar. A fost operat la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din Capitală, și i s-a extirpat un plămân. 

Pe parcurs, medicii i-au descoperit şi alte probleme la fel de grave. În toamna anului 2013 a suferit o operaţie noninvazivă pe creier, pentru extirparea unei tumori benigne. A recidivat în primăvara lui 2014, fiind operat atunci de medicii Sergiu Stoica şi Mihai Crăciun. 

De parcă nu ar fi fost de ajuns acest chin, în iulie 2015, Leo a suferit o altă operaţie la Fundeni, pentru extirparea unei tumori de pe glanda suprarenală. Artistul nu s-a lăsat înfrânt și a fost tocmai în Cuba în urmă cu doi ani pentru a face un vaccin-minune, care ar distruge celulele bolnave. 

În februarie, Leo a plecat în Germania, pentru un tratament revoluţionar de care a avut nevoie de alţi 70.000 de euro, strânşi cu ajutorul prietenilor şi fanilor. 

“Va face analize, urmează operaţia cu cel mai evoluat laser pentru a-i arde celulele canceroase, apoi va sta pentru tratament. Este destul de greu. Sperăm să fie bine. În urmă cu 9 ani, tata a rămas fără un plămân din cauza cancerului, acum sperăm să fie salvat cel rămas. A renunţat la fumat de atunci, nu a băut, a renunţat şi la carne acum un an, însă la ultima analiză s-au depistat aceste tumori. Tata ne zice mereu «nu mai fumaţi, că uite ce am păţit eu», însă e mai greu cu practica”, a declarat Eduard Iorga, la vremea respectivă.

Mai multe